Uber се заема с речен транспорт в Лондон

Uber ще прави бизнес и с речни пътувания по Темза след споразумение с Thames Clippers
(снимка: CC0 Public Domain)

Скоро жителите на Лондон ще могат да използват приложението Uber, за да резервират пътувания с кораб по Темза. Таксиметровата компания е сключила споразумение за сътрудничество с оператора Thames Clippers, съгласно което ще извършва речни превози чрез услугата „Uber Boats by Thames Clippers”.

Споразумението предвижда Uber да купи правата за използване на флота на Thames Clipper от 20 плавателни съда под своята марка, съобщи Гардиън. Договорът ще бъде сключен за най-малко три години.

Потребителите на Uber ще могат да резервират пътуване през Темза чрез приложението и да се качат на борда, като използват QR кода на своя телефон, генериран от приложението. Корабите ще работят по определени маршрути, както правят в момента.

Билети на Thames Clippers ще могат да се купуват, както и досега, навсякъде, а корабите ще останат част от мрежата на Oyster. Цената на пътуването също ще остане същата и лондончани ще могат да използват съществуващите методи за плащане при купуване на билет, включително безконтактни карти и Oyster карти.

Според Uber, в контекста на пандемията от коронавирус, речният флот ще гарантира спазването на правилата за социална дистанция по-добре от препълнения подземен транспорт (метрото).

В отговор на пандемията Лондон също започна да инвестира във велосипедна инфраструктура, а британското правителство ускори тестването на услуги за скутери под наем.

Коментар