Цензура за нов албум на Меник Стриийт Прийчърс

Нов албум на уелската рок група Меник Стрийт Прийчърс беше цензуриран частично от няколко водещи супермаркета. Дискът "Journal for Plague Lovers" ще се продава в специални непрозрачни опаковки в британските магазини Tesco, Asda, Sainsbury и Morrison.
За обложка на диска музикантите са използвали картината "Stare" на художничката Джени Савил. Тя показва момче с червени родилни петна по лицето. Според експертите от четирите супермаркета обаче, изобилието от червен цвят може да заблуди купувачите, че лицето на момчето е окървавено.
Триото музиканти от Меник Стрийт Прийчърс намира картината за много красива. Всеки, който е запознат с творчеството на Савил, знае, че тя често използва отенъци на червено – това е нейният маниер, казва фронтменът Джеймс Дийн Брадфилд пред Gigwise.com.
Задници и оръжия на обложките на дисковете не смущават никого, но произведение на изкуството шокира, коментира Брадфийлд.
И по-рано Меник Стрийт Прийчърс са използвали творби на художничката Савил. Нейната картина "Strategy (South Face/Front Face/North Face)" е основа за обложката на албума "Holy Bible", издаден през 1994 година.
Деветият студиен албум "Journal for Plague Lovers" ще дебютира на 18 май. Всички песни в състава на диска са по текстове на бившия китарист от групата Ричи Едуардс, който изчезна безследно през 1995 година.
През ноември миналата година неговите родители поискаха музикантът да бъде признат за мъртъв, а делото по изчезването на Ричи беше прекратено.

Коментар