Acer показва у нас мултимедиен неттоп

Първия мултимедиен неттоп, който среща в едно игровите конзоли и персоналните компютри, ще покаже следващата седмица у нас Acer България.
Неттопът има по-малки размери и по-ниска цена от традиционния РС. Той е предназначен за сърфиране в интернет, изтегляне и възпроизвеждане на мултимедийно съдържание, забавления с видео и игри, работа с традиционни офис програми или общуване през VoIP и уебкамера.
Новият Acer Aspire Revo предлага разширени графични възможности за пълноценно HD мултимедийно изживяване. Неттопът е център за забавление за цялото семейство, като предоставя достъп до музика, видео и снимки, но също и преглед на HD съдържание и функции на игрова конзола.
Aspire Revo е първият компютър с компактен формат, който използва платформата Nvidia ION. Моделът комбинира централен процесор Intel Atom 230 с графичен процесор Nvidia ION. Въпреки ниската си енергийна консумация и изключително малкия си размер, системата притежава графичните възможности на истински мултимедиен компютър.
Специалната система за закрепване позволява неттопът да бъде закачен на задната част на LCD монитор с VESA сертифициран крепеж, което ще освободи допълнително пространство. Закрепването по VESA стандарт гарантира, че бутонът за включване, уеб камера и картовият четец (доставяни като опции), ще са лесно достъпни по всяко време в горната част на LCD дисплея.
Acer Aspire Revo се предлага и в комплект с игрови контролер с 3D сензор за движение, който поддържа многобройни функции. Освен възможността да бъде използван като посочващо устройство (въздушна мишка) или дистанционно за медия център, контролерът се трансформира в зависимост от игровия сценарий в лост за управление, тенис ракета или огнестрелно оръжие.
Aspire Revo може да бъде свързан към различни видове устройства, тъй като разполага с широк набор портове. Мрежовите връзки (802.11b/g и /draft n на избрани модели безжична или Gigabit Ethernet) гарантират бърз трансфер на данни в мрежата или към други домашни компютри. Вграденият HDMI порт пък осигурява възпроизвеждане на HD видео.
Aspire Revo идва с опции за Serial ATA твърд диск или флаш диск (SSD) и до 4GB DDR2 памет – напълно достатъчно за повечето популярни приложения. Mini PCI слотът дава възможност за бъдещо разширение на възможностите на системата.
За първи път в България ще бъде представена и новата серия преносими компютри Aspire Timeline с олекотен дизайн и до 8 часа автономна работа. Акцент на събитието “Acer променя света”, планирано за 19 май в София, ще бъдат и новите "изтънчени" монитори от серията H.

Коментар