Промени в YouTube ще направят по-богати влогърите

Влогърите в YouTube ще могат да разчитат на повече приходи от реклама в клиповете си
(снимка: CC0 Public Domain)

В най-скоро време Google ще започне да пуска повече реклама във видеоклиповете в YouTube. Очаква се промяната да влезе в сила на 27 юли, съобщи тематичният уебсайт 9to5Google.

Сега в повечето клипове в YouTube рекламните видеа се вмъкват в самото начало. Реклами обаче могат да се поставят и в средата на видеоклипа. В близко бъдеще екипът на YouTube ще свали ограниченията за „рекламна пауза” в средата на видеоклипа.

Според действащите в момента правила, видеоклипът трябва да е с продължителност най-малко 10 минути, за да се вмъкне „рекламна пауза” в него. Новите правила ще позволят вмъкване на реклами в средата на видеоклипове с продължителност от 8 минути.

Друга подготвяна промяна е още по-важна: Google активира по подразбиране „рекламна пауза” в средата на клиповете за всички видеа, които съответстват на правилата на услугата за този формат на реклама.

„Рекламни паузи” ще бъдат включвани както в нови, така и в стари видеоклипове. Освен това настройката ще бъде активирана дори за онези видеоклипове, в които авторите по-рано са решили да не включват „рекламни паузи”.

Авторите и създателите на съдържание обаче могат впоследствие ръчно да деактивират този вид реклама. Новите правила и настройки на YouTube Studio ще влязат в сила от 27 юли т.г.

Коментари по темата: „Промени в YouTube ще направят по-богати влогърите”

добавете коментар...

 1. 112

  АД Блокъра си върши чудесно работата и ми е все тая колко реклами ще пускат.

 2. Anonymous

  Ай по-полека с глупостите 😀

  YouTube ще направи Google и, съответно, Alphabet по-богати.

  Влогърите може и да намажат нещо, но предстои да се види.

 3. Saevar

  ми аз реклами не съм виждал от години, имам ад блокър и гугъл ДНС-ите съм ги блокирал във firewall-а, понякога излиза error но с refresh се оправя….

Коментар