Tesla прави електромобилите по-достъпни с евтина батерия

Електромобилите скоро ще поевтинеят, обещава Tesla с разработка на нови батерии
(снимка: CC0 Public Domain)

Електрически автомобил на цената на обикновен? На 22 септември Tesla ще представи евтини батерии, които ще намалят цената на нейните електрически возила до нива, достъпни за по-широка база от купувачи.

Събитието трябваше да се състои през април, но беше отложено поради пандемията, отбелязва Engadget. Самото му наименование Battery Day показва каква ще бъде основната тема.

Tesla се бавеше с обявяване на точната дата, тъй като конференцията ще бъде присъствена, а не онлайн, което е изключение от наложената практика в последните месеци.

И така, вече официално е обявена датата, на която ще се проведе Battery Day – това е 22 септември, когато започва есенният сезон. Събитието ще се състои в централата на Tesla във Фримонт, Калифорния.

По същото време ще се проведе и годишното събрание на акционерите на Tesla, които ще наблюдават на живо събитията от Battery Day. Очаква се в този ден компанията на Илон Мъск да представи напредъка в разработките по проекта Roadrunner.

Става въпрос за по-достъпни батерии, които в голям мащаб на производството значително ще намалят цената на електрическите автомобили. Tesla се стреми да постигне 100 долара за 1 кВтч, което ще свали цената на електромобилите до нивото на ДВГ моделите.

Коментари по темата: „Tesla прави електромобилите по-достъпни с евтина батерия”

добавете коментар...

  1. Ванчев

    Всъщност, автомобилите с ДВГ са много по-сложни от електрическите и би трябвало да са по-скъпи.

  2. Сука блять

    Ко прайти пичове знайти ли че тесла е тъпа
    Кола

  3. Qwerty

    Трябва да си доста слабоумничък за да “мислиш”, че някой ще хаби ресурси усилия и време за да постигне цена на производство в пъти по-висока, от тази на която може да купи готов същия продукт.

  4. Anonymous

    yлтpaлyĸcoзния Maнxaтън – нaй-тeжĸия cpив в иcтopиятa Q2:

    бр.cдeлĸитe = -54% y/y

    сред. цeнa = -20% с над -1 млн. $

  5. Anonymous

    Tesla and Panasonic produce 60% of global EV batteries ….

  6. Anonymous

    А панасоник и ги даваше за 64$/Квч.

  7. Anonymous

    стреми да постигне

    100 $/кВтч

Коментар