Cisco Webex добави опция за виртуален фон

През април потребителите на Webex са прекарали 25 милиарда минути във видеоконференции
(снимка: CC0 Public Domain)

В опит да бъде в крак с най-новите тенденции във функционалността на видеоконференциите, услугата Cisco Webex добави възможност за задаване на виртуални фонове по време на сесии.

Потребителите могат да приложат ефект на замаскиране на реалния фон чрез промяна на рязкостта на изображението или да изберат някое от предварително зададените фонови изображения, пояснява The Verge.

Zoom, най-популярното приложение за видеоконференции, както и други конкуренти на Cisco Webex като Google Meet и Microsoft Teams позволяват на потребителите да качват свои собствени изображения за инсталиране като фонове.

Webex е една от най-старите платформи за видеоконференции. Едноименната компания е основана през 1995 г. и бе придобита от Cisco през 2007 г. за $3,2 млрд. Услугата се използва главно от бизнеса, а не от индивидуални потребители. Но карантинните мерки, свързани с пандемията COVID-19, стимулираха разработчика да разшири възможностите на безплатната версия.

В последните седмици Google и Microsoft започнаха да догонват Zoom. През април Microsoft увеличи броя на активните потребители на своето приложение Team до 75 милиона. Google, от своя страна, обяви, че Meet наскоро е преодолял психологическата граница от 100 милиона участници в ежедневните конференции.

По време на пандемията броят на потребителите на Webex също рязко се увеличи, тъй като все повече хора работят и учат у дома. Компанията съобщи, че месечният брой на минутите в Webex се е утроил – през април този показател достига 25 милиарда.

Коментар