Излиза 64-ядрен Ryzen Threadripper PRO 3995WX

AMD Ryzen Threadripper PRO идва със сигурност и управляемост от корпоративно ниво
(снимка: AMD)

AMD обяви нова линия процесори Ryzen Threadripper PRO. Те разполагат с до 64 ядра и върхова пропускателна способност с паметта, изградени са по AMD PRO технологии от корпоративен клас.

Проектирани за използване в професионални работни станции от ОЕМ-и и системни интегратори, процесорите AMD Ryzen Threadripper PRO предлагат изчислителни възможности с най-висок в индустрията брой ядра за многонишкови задачи, плюс едноядрена производителност на високи честоти за натоварвания, които не използват много нишки. Тази комбинация прави процесорите Ryzen Threadripper PRO избор за хората на изкуството  и науката, за архитекти и инженери.

Първата в света 64-ядрена PRO работна станция с Threadripper Pro 3995WX ще бъде представена от Lenovo тази есен. Новата ThinkStation P620 ще предлага безпрецедентни нива на производителност в еднопроцесорно шаси.

AMD Ryzen Threadripper PRO разполага с мощността за рендериране и редактиране с 8K резолюция, визуализации и многостранни симулации и бърза обработка на огромни количества код. Threadripper Pro 3995WX дори е сравнен с конкурентни двупроцесорни системи и дава ново определение на сегмента на работните станции.

Работната станция на Lenovo e първата с поддръжа на PCIe Gen 4 за графика и сторидж от следващо поколение. Налични са 128 PCIe Gen4 писти с до 2,5 пъти по-висока пропускателна способност в сравнение с конкурентните двупроцесорни системи. Повишена е пропускателната способност за обмен на данни с паметта с поддръжка на 8-канална ECC RDIMM, LRDIMM и UDIMM DDR4-3200 с капацитет до 2TB.

Lenovo ThinkStation P620 е първата в света 64-ядрена работна станция
(снимка: Lenovo)

Процесорите AMD Ryzen Threadripper PRO осигуряват характеристики от корпоративен клас, вкл. слоеве от вградени функции за сигурност с цел защита на чувствителните данни, опростена инсталация, имиджинг и управление, пълно криптиране на паметта за предотвратяване на физически атаки върху чувствителната информация.

Коментар