Intel подготвя важен анонс за 2 септември

Мобилни Tiger Lake или настолни Rocket Lake процесори ще обяви Intel в началото на септември
(снимка: Tim Herman/Intel Corporation)

Intel подготвя голям анонс за 2 септември тази година. Събитието, на което компанията ще обяви нови процесори, е виртуално, според информациите към момента – и това е съвсем очаквано в условията на пандемия.

Предполага се, че Intel ще представи мобилните процесори Tiger Lake и вероятно ще говори за графиката Xe, защото новите чипове ще включват именно такива графични ядра, отбелязва The Verge.

В този случай обаче Intel ще наруши обявените по-рано срокове, тъй като вече обеща да пусне Tiger Lake преди края на лятото. Оказва се, че лаптопите с такива процесори ще се появят в най-добрия случай през септември.

Може да се предположи и друг вариант – обявяване на настолния процесор Rocket Lake. Това също е много важен продукт за компанията и опцията Intel да обяви именно Rocket Lake на 2 септември няма да наруши крайните срокове за Tiger Lake – разбира се, ако до този момент те вече са излезли на пазара.

Rocket Lake е ново поколение настолен процесор на Intel. Тези чипове ще запазят 14-нанометровата технология, но ще получат нова архитектура Willow Cove (като тази на Tiger Lake) и нови графични процесори Xe.

Като се има предвид, че архитектурата на настолните процесори на Intel не е променяна вече пет години, Rocket Lake с Willow Cove ще бъде наистина важна стъпка за компанията.

Коментар