Изцяло нов Gmail прави работата от дома по-удобна

Предстои значимо обновяване на Gmail в полза на работещите дистанционно
(снимка: CC0 Public Domain)

Google подготвя съществена промяна в дизайна и интерфейса на собствената си имейл услуга Gmail. Подобренията целят по-удобна организация на дистанционната работа, което е особено  важно в условията на пандемия и социална изолация.

Слайдове от събитието „Google Cloud Next ’20: OnAir” бяха публикувани от разработчика Тахин Рахман в социалната мрежа Twitter. Подобреният Gmail се популяризира като „Нов дом за работа”.

В уеб версията и приложенията Gmail ще бъдат комбинирани на едно място няколко услуги Google, включително услуга за видеоконференции Meet, бизнес месинджър Chat, облачни документи Docs и виртуални стаи Rooms.

Мобилното приложение на Gmail ще получи четири основни секции – Mail за обикновена поща, Chat за бърз обмен на съобщения с колеги, Rooms за групови чатове в стил Slack и Meet за видеоконференции.

Chat и Rooms ще изпращат също напомняния на потребителя за приоритетни съобщения, на които трябва да отговори. В уеб версията на Gmail подобни секции, както и Google Docs ще се показват в страничната лента.

Коментар