Китайската Vivо пусна завод за 70 млн. смартфона годишно

Vivo иска да се превърне в компания, която изцяло сама разработва и произвежда продуктите си
(снимка: Vivo)

Китайският производител Vivo въведе в експлоатация умен завод, разположен в Чанган, Китай. Предприятието ще произвежда ежегодно до 70 милиона смартфона и други устройства на компанията.

Заводът се намира до глобалната централа на Vivo и има обща площ от 345 000 квадратни метра. В него ще се произвеждат продукти с най-високо качество, съобщават от китайската компания.

Новият производствен център на Vivo е разположен на площ от 345 000 кв.метра
(снимка: Vivo)

С новия си завод китайският технологичен гигант не само коригира недостатъците на пуснатите по-рано производствени линии. Предприятието е изградено напълно от нулата с идеята да бъде една наистина интелигентна фабрика.

Всъщност комплексът е нещо повече от завод – в него са разположени индустриални сгради, офиси, общежития за служители и различни магазини.

Заводът на Vivo ще може да произвежда 70 млн. смартфона годишно
(снимка: Vivo)

Заедно с четирите съществуващи производствени линии на Vivo, общият капацитет на компанията вече достига над 200 милиона броя различни продукти годишно. Vivo иска да се превърне в компания, която изцяло разработва и произвежда своите устройства.

Коментари по темата: „Китайската Vivо пусна завод за 70 млн. смартфона годишно”

добавете коментар...

  1. Манчев

    Не може да бъде! Комунистически Китай? А унас – страна от “клуба на богатите ЕС”, внасят от цяла Европа, че и от Африка милиони тонове Боклук! За да може “бизнесът” да го гори и да печели! И да слави ГЕРБ!

  2. Anonymous

    Vivo санкции

Коментар