Acronis придобива американска компания

Acronis разширява портфолиото си с решения срещу загуба на данни от DeviceLock
(снимка: Acronis)

Acronis обяви, че придобива американската компания DeviceLock, доставчик на софтуер за предотвратяване на загубата на данни от крайни устройства на бизнес организации и държавни институции по цял свят. Като част от споразумението, DeviceLock ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis.

DeviceLock защитава 4 милиона компютъра в повече от 5000 организации по цял свят от различни бизнес сектори, включително банков и финансов, медицински, фармацевтичен, правителствен и отбранителен, производствен и търговия на дребно.

DeviceLock DLP е проектиран да спира загубата на данни, тъй като близо две трети от сериозните инциденти са причинени от служители, изпълнители или посетители – независимо дали чрез неволни грешки или лоши намерения.

Acronis ще интегрира технологията на DeviceLock в своята платформа Acronis Cyber Platform, като предоставя услуги, достъпни чрез портала Acronis Cyber Cloud Solutions.

Заедно с пълния DLP пакет на DeviceLock, Acronis ще предложи на клиенти и партньори достъпен начин за предотвратяване на загуба на данни от корпоративни лаптопи на Windows и Mac, настолни компютри и виртуализирани сесии и приложения на Windows.

„Ние разглеждаме както разработването на нови вътрешни решения, така и придобиването на допълнителни водещи доставчици, които да добавят още повече възможности към нашето вече съществуващо портфолио”, коментира Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis.

Acronis вижда ползата в предлагането на услугите на DeviceLock за своята общност от 50 000 партньори. Доставчиците на услуги ще могат да управляват по-добре нуждите на клиентите си за защита на данните, подчертаха от компанията.

Коментар