HPE с решения за адаптиране на бизнеса към новото нормално

„Навлизаме в следващата фаза на дигиталната трансформация – епоха на данните”, заяви Ираван Хира
(снимка: HPE)

„В резултат на COVID-19, бъдещите процеси, които предвидихме преди три години – бизнесът да е управляван от данни, да е облачен и насочен в периферията, предсрочно станаха реалност”, заяви Ираван Хира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise управлявана от Селектиум.

Той подчерта готовността на ИТ корпорацията да помогне на организациите „да се адаптират с правилните технологии, експертиза и политика на финансова гъвкавост”.

„Навлизаме в следващата фаза на дигиталната трансформация – в т.нар. епоха на данните (Age of Insight). Затова компанията ни има за цел до 2022 г. да предостави на клиентите цялото си портфолио под формата на услуги посредством платформа, която свързва, защитава, анализира и работи с всички данни (the edge-to-cloud platform-as-aservice company)”, поясни Ираван Хира.

На онлайн форума HPE Discover Virtual Experience, който продължава вече месец, компанията обяви нови технологии в помощ на бизнеса. Сред тях са следващо поколение облачни услуги през HPE GreenLake, в среда по избор – от периферията до облака, гъвкави и на по-ниска цена. За разлика от доставчиците на публични облаци, гъвкавият модел на предоставяне на услуга (as-a-service) на HPE GreenLake позволява на клиентите да приоритизират инвестициите, според бизнес нуждите си.

Новият софтуерен бранд HPE Ezmeral и първите му разновидности – платформа за контейнери и ML Ops – се явяват цялостно софтуерното портфолио за дигитална трансформация на бизнесите, вкл. управление на контейнери, AI/ML и анализ на данни, контрол на разходите, сигурност, ИТ автоматизация и AI-операции, предлагани като облачни услуги през HPE GreenLake.

HPE обяви също 5 решения за завръщане на работното място в помощ на плановете за по-бързо възстановяване на организациите и осигуряване на непрекъсваемост на бизнеса, управлявани през HPE Pointnext Technology Services. Тези решения са скалируеми, според мащаба на бизнеса, и използват HPE сървъри в периферията, интелигентна мрежова инфраструктура от Aruba и технологии от партньорската екосистема на HPE.

Решенията включват проследяване на социалното дистанциране, вход без допир (touchless entry), измерване на температурата, визуално дистанционно ръководство и добавена реалност, споделяне на информация и сигнали за безопасност на работното място.

На 29 юли на страницата на форума експерти от различни индустрии и HPE мениджъри ще говорят за софтуерната стратегия тип „системите с отворен код на първо място” (open source first), за бизнес императивите на цифровата трансформация и новия софтуерен бранд HPE Ezmeral.

Коментар