Syncthing – споделя файлове между различни устройства

Syncthing предлага удобен начин за споделяне на документи между различни устройства
(екранна снимка: CC0 Public Domain)

Работата с няколко компютърни устройства обикновено изисква прехвърляне на различни документи между тях, а липсата на подходящ инструмент може да направи тази задача доста трудна. За щастие, има много приложения за споделяне на файлове, които могат да помогнат за опростяване на работата. Едно от тях е Syncthing.

Преди да пристъпите към инсталиране на Syncthing, трябва да имате предвид, че тази програма изисква интернет връзка и уеб браузър, за да се използва по предназначение. Syncthing е приложение, което ви позволява да споделяте документи между различни устройства по удобен начин. Уеб-базираният интерфейс дава достъп до функциите на програмата от всяко устройство с браузър и връзка към интернет.

Syncthing се отличава с дружелюбен интерфейс и прости, лесни за използване функции, като по този начин позволява на много потребители да се възползват от програмата. Тъй като някои от компонентите са по-технически, нивото на компютърна компетентност за работа с програмата трябва да е малко над средното, за да се извлече пълният им потенциал.

Може да разчитате на това приложение, ако се нуждаете от удобен начин за прехвърляне на файлове между различни устройства, без да се налага да ги качвате на външен сървър. Всеки файл, обработван чрез тази услуга, е криптиран чрез TLS протокол, така че отпадат притесненията от евентуални пробиви в сигурността.

Също така приложението поддържа процедура на удостоверяване, което означава, че други възли, с изключение на тези, които изрично сте дефинирали, не могат да се свържат към вашата база данни – по този начин нивото на сигурност се увеличава още повече.

Syncthing не изисква никакви сложни настройки от страна на потребителя. То ви предоставя идентификационен номер (ID), който можете да споделите с други потребители, за да им дадете достъп до вашите документи, независимо дали са в локална ви мрежа или извън нея.

В заключение, Syncthing е мощна и ефективна програма с уеб-базиран графичен потребителски интерфейс, която ви позволява да споделяте сигурно документи с други устройства, без да се налага да ги качвате на външни сървъри.

Даунлоуд: Syncthing

Коментар