OD Clone – опростено клониране на твърдия диск

OD Clone има олекотен интерфейс и разпознава автоматично дисковете
(екранна снимка: TechNews.bg)

Независимо колко време отделяте за поддържане на твърдите дискове, неочаквана повреда на някой от тях неизбежно идва със загуба на данни. Когато това се случи, наличието на архивирано копие може да бъде полезно и да ви спести време.

OD Clone е софтуерен инструмент, предназначен да помогне на потребителите да създадат клонинг на твърдия си диск, който ще побере всички важни данни, запазвайки конфигурацията (дяловете). Просто казано, приложението ви позволява да копирате данните от диск източник (source) на целеви диск (target).

Програмата се отличава с удобен интерфейс и автоматично разпознава дисковите устройства, свързани към компютъра. Като за начало, ще трябва да изберете диск, който искате да копирате или клонирате. Предвидени са и настройки на дяловете за файлова система NTFS, така че ще можете да зададете размера въз основа на характеристиките на целевия диск

OD Clone копира данните от диск източник на целеви диск заедно с конфигурацията
(екранна снимка: TechNews.bg)

Приложението предоставя различни информации за клонираните устройства, като например каква е буквата на дяла, общия размер, файловата система, общия и свободния размер и др. Няма допълнителни настройки, но параметрите, зададени по подразбиране, са достатъчни за успешно клониране.

Важно е да се отбележи, че програмата поддържа базови MBR и GPT дискове. Макар и разработчикът да не поддържа в момента динамичните дискове, такава възмоожност вероятно ще се появи в бъдещи версии на програмата.

Клонингът може да се използва и като системен диск
(екранна снимка: TechNews.bg)

Ако искате да не ви изненада евентуална повреда на диска, да не загубите важни данни и да разрешите проблема възможно най-бързо, можете да се възползвате от възможностите на тази програма.

Даунлоуд: OD Clone

Коментар