Huawei се обърна с призив към телекомите

Huawei участва в създаването на повече от 1500 мрежи в над 170 страни по света
(снимка: Huawei)

След САЩ и някои европейски държави въведоха забрани за използване на оборудване от Huawei в комуникационните си мрежи от пето поколение. Нещо повече, заговори се за демонтаж на съществуващото оборудване на китайската компания. На този фон ръководството на Huawei се обърна към телеком операторите.

Представители на технологичния гигант призоваха телекомуникационните оператори да помислят по-добре и да се доверят на тридесетгодишния опит на компанията в създаването на мрежи по целия свят. Това стана на онлайн среща „Better World Summit”, на която компанията беше домакин.

Телекомуникационните оператори трябва да дават приоритет на клиентското преживяване и да харчат пари за технологии, които позволяват максимално ефективно използване на вече съществуващите мрежи, заяви председателят на съвета на директорите на Huawei Technologies Гуо Пинг, цитиран от Nikkei Asian Review.

Решенията на китайския производител позволяват надграждане на съществуващите 4G мрежи до 5G на разумна цена. При развитие на 5G мрежите, според ръководството на Huawei, трябва да се даде предимство на създаването на точки за достъп и използването на тези мрежи в индустрията. Това е единственият начин да се разгърне пълният потенциал на 5G технологията.

В света вече има повече от 90 милиона потребители на 5G мрежи, а броят на работещите базови станции от пето поколение надхвърля 700 хиляди. До края на годината броят им ще нарасне до 1,5 милиона и Huawei се опитва да задържи съществуващите си клиенти през този критичен период за продажби на оборудване.

През последните 30 години компанията участва в създаването на повече от 1500 мрежи в над 170 страни по света. Мобилните устройства на Huawei се използват от над 600 милиона души, а сред клиентите са 228 компании от Fortune Global 500.

Huawei се ангажира да развива собствената си екосистема и да играе важна роля при формирането на глобалния телекомуникационен пазар. Китайската компания ще продължи да инвестира сериозно в разработването на нови технологии и продукти и е готова да засили своя инженерен потенциал чрез привличане на ценен персонал.

Коментари по темата: „Huawei се обърна с призив към телекомите”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Попитали плашилото – как може да говори като няма мозък, то отговорило:
    – Не знам, но съм забелязал, че тези които нямат мозък, най-много говорят.

    Из “Магьосникът от Оз”

  2. Anonymous

    Доктор
    29/07/2020 10:28

    Напротив, трябва да ги смени. Тези досегашните не помагат.
    Даже заболяването се усилва.

  3. Доктор

    Фофу
    29/07/2020 10:04

    Трябва редовно да си пиете хапчетата!

  4. Доктор

    Като върви ще се наложи скоро Китай да си върне Тайван по-рано от очакваното,
    като осн. причина за това се явява глупостта на … администрацията на САЩ.

  5. Фофу

    Започна поредното издание на Обединени пенсионерски БКП клубове със специалното участие на дружинка “Изтрещял Безродников Лъжипатриотов” и със щедрото спомоществователство на фирма “Тролове Позитански Рубльонови и сие”.

    Днес за пореден път ще извъртят латерните с песента “Лошите американци дето скоро ще се гътат и милите наши добри другарЕ” и ще се надяват на голямата награда от спонсорите. Гласуването на журито ще е тайно както и награждаването.

    Историята на песента води началото от 1917 год и без никакви промени се пее до днес.

  6. не е истина

    Една шайка нагли “домашни любимци” това са американците.
    Въпроса е докога и дали на някой ще му писне, и ще им отвее каските .
    Само немога да разбера ако цяла европа им каже довиждане , какво ще направят ?
    Тия са като вируса дето вилнее сега. За да се заличи вируса трябва дисциплина и да се стиснат зъбки…

  7. Плати такса споко

    Наведена глава f-35 не я бомби.

  8. Бобо

    Живеем в свят на мутри и рекетьори на всички нива по пирамидата. Ако нагазиш бизнес интересите на недосегаемите свещенни крави направо ще те тъпчат, затрият и унищожат бизнеса. Много демократично.

  9. Бобо

    Отличен пример за това каква илюзия са понятията свобода, свободен пазар, свободна търговия и бизнес. Оказва се че няма такива неща.

    Ако някой е много неудобен бизнес конкурент виждаме какво ще му се случва.

Коментар