Qualcomm прави смартфоните „мощни игрови конзоли”

Високоскоростните 5G функции на Snapdragon 865 ускоряват игрите със смартфони
(снимка: Qualcomm)

Американският разработчик на мобилни чипове Qualcomm съобщи за повишена геймърскаа производителност с новата си SoC за флагмански смартфони Snapdragon 865 по време конференция ChinaJoy, за която съобщава Gizchina.

Според председателя на компанrята Франк Менг, високоскоростните 5G функции, вградени в чипа, осигуряват по-бързо зареждане на игрите и минимални закъснения при гейминг. Потребителите на мултиплейър игри, както и на облачни гейминг услуги ще усетят напълно ново изживяване, поради липсата на забавяния.

С течение на времето Qualcomm иска да превърне водещите смартфони в „мощни игрови конзоли”. Графичният процесор Adreno GPU е важна част от гейминг стратегията на Qualcomm. Официалните данни сочат, че повече от 2,5 милиарда чипа с Adreno са доставени на пазара от дебюта на този GPU през 2005 г.

По отношение на производителността, графичният блок Adreno 650, интегриран в мобилната платформа Snapdragon 865, осигурява 25% по-добри графични характеристики, в сравнение с предишното поколение GPU, твърдят от Qualcomm.

Коментар