CES 2021 ще бъде „изцяло дигитален”

Световното изложение CES 2021 ще се проведе изцяло в дигитален формат
(снимка: CES)

Асоциацията за потребителски технологии (CTA), която е домакин на най-голямото световно шоу за електроника – CES в Лас Вегас – планира да проведе следващото издание на изложението през януари 2021 г. в нетрадиционен формат.

Организаторите заявиха, че „преосмислят начина, по който могат да свържат изложителите, потребителите, лидерите на обществено мнение и медиите”, отчитайки рисковете за здравето и безопасността, и „с удоволствие” съобщават, че CES 2021 ще бъде „напълно дигитален”.

Изложението с над 50-годишна история бе отменено в обичайната си форма, заради „нарастващите опасения за здравето от разпространението на COVID-19”. Организаторите на CES признават, че не могат безопасно да съберат десетки хиляди хора в Лас Вегас за личен контакт в началото на януари 2021 г.

Те се надяват, че шоуто в нов дигитален формат ще „даде възможност на цялата технологична общност безопасно да споделя идеи и да представя продукти, които оформят нашето бъдеще”.

Очаква сe основните разговори и конференции да бъдат достъпни онлайн, предвиждат се и новинарски онлайн витрини. Освен това CTA обещава комуникации с представители на фирмите и бизнес партньори чрез срещи и кръгли маси, които също ще се провеждат онлайн.

Коментар