IFA се завръща с пълна сила през септември

Голямото изложение за електроника IFA отново ще се проведе присъствено в Берлин
(снимка: Messe Berlin GmbH)

Организаторите на шоуто за потребителската електроника IFA представиха подробно най-новите си планове за провеждане на изложението тази година: то ще е физическо събитие в пълен мащаб и ще се проведе в началото на септември.

Решението бе взето, след като организаторите бяха принудени да отменят завръщането на спектакъла през 2021 г. поради пандемията на коронавируса. Събитието ще се проведе между 2 и 6 септември и ще предостави възможност „на световната индустрия да се възстанови”, каза Йенс Хейтекер, изпълнителен директор на IFA и изпълнителен вицепрезидент на Messe Berlin Group.

По неговите думи, вече е „време да се върнем към реалността и отново да организираме събитие в пълен мащаб, обединяващо водещи марки в областта на потребителската електроника, домакинските уреди, ИКТ и телекомуникациите”.

Организаторите на IFA планираха пълномащабно завръщане през 2021 г., но бързо бяха принудени да отменят физическото изложение заради „нови глобални несигурности за здравето”. Сега обаче Берлин се отваря за големи събития, като има само ограничен брой пандемични мерки, обясниха организаторите на търговското изложение.

Така например, от 1 април хората могат да присъстват на всякакви големи мероприятия в града, като търговски панаири, без да се налага да представят свидетелства за тестване или ваксинация.

Мартин Екниг, главен изпълнителен директор на Messe Berlin, добави, че „индустрията има силно желание да се върне към събитие в личен, присъствен формат и ние се ангажираме да превърнем това в реалност в Берлин този септември, по безопасен и успешен начин”.

Асоциацията на мобилната индустрия GSMA успя да привлече повече от 61 000 посетители на MWC 2022 в Барселона. Панаирът се проведе в края на февруари и началото на март.

Коментар