MWC’22 очаква 40-60 хиляди посетители в Барселона

MWC постепенно започва да се завръща към нормални нива на посещаемост
(снимка: GSMA)

Световният мобилен конгрес в Барселона очаква да посрещне на място между 40 и 60 хиляди посетители тази година. Големият форум ще се проведе от 28 февруари до 3 март на същото място, където се провеждаше и през последните години – Fira Gran Via.

Това е далеч от броя на хората, които посещаваха Мобилния конгрес през последните години преди пандемията. През 2019 г. в конгресното градче се стекоха повече от 109 000 души от 198 държави. Все пак организаторите са щастливи, защото постепенно събитието започва да се завръща към по-нормалните нива на посещаемост.

„Смятаме, че е важно за света, важно е за нашата индустрия… да се съберем, за да започнем – физически – да създаваме нов бизнес, да правим иновации”, каза Матс Гранрид, главен изпълнителен директор на GSMA, цитиран от Fierce Wireless. „Ние наричаме това отговорно ръководство”.

От организацията споделиха и задоволството си, че вече са в процес на изграждане на щандовете на водещи традиционни изложители като Ericsson и Nokia, например.

Най-голямото изложение на мобилната индустрия в света бе първото „отнесено” от пандемията на коронавируса през пролетта на 2020 година. Миналата година шоуто, традиционно провеждано през февруари, беше отложено за края на юни, когато привлече едва около 20 000 души лично присъстващи.

„Това е физическо шоу. Искаме и ще имаме участници от цял свят, които ще се съберат лично, но също така признаваме, че светът все още не е напълно отворен”, каза изпълнителният директор на GSMA Джон Хофман. Затова отново, както беше и по време на пандемията, ключовите събития ще бъдат излъчвани на живо.

На тазгодишния конгрес ще бъдат представени повече от 150 държави и ще има 37 държавни павилиона. Очакват се 1500 изложители и повече от 1000 лектори. 95% от презентаторите ще присъстват физически и само неколцина ще се покажат чрез видеовръзка, така че „това не е предимно хибридно събитие”, посочиха организаторите.

Здравето и безопасността ще са от първостепенно значение за шоуто и гостите ще следват насоките от местните здравни власти. Задължителни ще са спазването на физическа дистанция и носенето на маски.

„Ще следваме всички протоколи, които са разработени”, каза Хофман. „Ние знаем как да създадем безопасна и сигурна среда.”

Макар че очевидно са съсредоточени върху тазгодишното събитие, организаторите вече започват да резервират места за изложението през 2023 година.

Коментар