MWC 2021 в Барселона приема 50 000 души след Covid тест

MWC Барселона ще отвори врати за посетители тази година – с маски и след Covid тест
(снимка: CC0 Public Domain)

Най-голямото изложбено събитие в мобилната индустрия – MWC в Барселона – ще се проведе присъствено тази година от 28 юни до 1 юли, в пълноценен формат, съобщиха организаторите.

За да намалят риска от заболяване, организаторите от GSMA възнамеряват да ограничат броя на посетителите до 50 000 души, като ще бъдат предприети допълнителни мерки за осигуряване на санитарна безопасност.

Всички посетители ще трябва да предоставят тестови данни за COVID-19, получени не по-късно от 72 часа преди посещението на изложбата. Организаторите ще осигурят редовна дезинфекция на щандовете и мострите на продуктите.

Освен това всички посетители на MWC 2021 ще трябва да носят маски и да спазват социално дистанциране. На входа ще бъдат организирани безконтактни точки за регистрация и информация.

Миналата година MWC стана едно от първите изложбени събития, които бяха отменени поради пандемията от коронавирус. Една от причините за отмяната бе отказът на редица големи изложители да участвата в събитието. Към момента не е известно дали същата ситуация ще се повтори тази година.

Коментар