Лавина от откази за участие на MWC 2020

MWC 2020 губи големи участници тази година, заради настъплението на коронавируса
(снимка: GSMA / MWC2020)

Все повече компании се отказват от участие на Световния мобилен конгрес (MWC 2020) в Барселона, заради опасността от коронавируса, съобщават различни източници. Някои анализатори поставят под въпрос провеждането на самото изложение.

Най-напред от изложението се оттеглиха китайската ZTE и корейската LG. Миналата седмица шведската Ericsson също обяви решението си да не присъства в Барселона тази година, оценявайки големия риск от коронавируса.

Според последни публикации, вкл. в AndroidHedlines, изложението ще пропуснат компании от ранга на Sony, Nvidia и Amazon. Няма да е изненада, ако към тази група се присъединят и други големи имена.

Броени дни преди официалното откриване, MWC 2020 е под въпрос за някои анализатори. Чуват се гласове, че изложението може да бъде напълно отменено, ако броят на участниците падне до някакъв критичен минимум.

Засега обаче няма официални изказвания от организаторите в посока на подобен сценарий. По план, MWC 2020 трябва да се проведе от 24 до 27 февруари в Барселона, но традиционно изявите на участниците започват по-рано.

Коментар