Mercusys MR70X – ултрабърз рутер с технология Wi-Fi 6

MR70X е флагманският рутер на Mercusys с ново поколение технология Wi-Fi 6
(снимка: Mercusys)

Нов флагман при рутерите пуска на българския пазар мрежовата компания Mercusys. Моделът MR70X е първият модел на производителя с технология Wi-Fi 6, поддържайки скорости до 1,8 Gbps и разширени функции.

MR70X идва в отговор на нарастващия брой безжични интелигентни устройства в дома, като предлага усъвършенствана технология за увеличаване на средната пропускателна способност за данни при натоварени сценарии на използване.

Устройството предлага обща скорост до 1,8 Gbps (1201 Mbps в обхвата 5GHz и 574 Mbps в обхвата 2,4GHz) и в същото време 4 пъти повече свързаност чрез OFDMA и MU-MIMO технологии, които позволяват едновременното предаване на данни към и от множество устройства.

Игри, стрийминг, гледане на 4K видеоклипове и всякакъв вид друго съдържание ще се възпроизвежда плавно и бързо, без забавяне и без прекъсвания, казват от производителя.

4-те антени High-Gain с Beamforming подобряват стабилността на връзките
(снимка: Mercusys)

Зоната на покритие на MR70X е много по-обширна, благодарение на 4-те антени High-Gain с Beamforming, които подобряват стабилността на връзките в целия дом. В същото време Gigabit кабелни връзки позволяват на потребителя да усвои пълния потенциал на интернет връзката и да прехвърля данни с висока скорост.

Wi-Fi 6 рутерът не само осигурява бърза и стабилна връзка, но и свежда до минимум смущенията в съседните мрежи, благодарение на функцията BSS Color. Освен това MR70X идва оборудван с Eco-Friendly режим, който чрез функцията Target Wake Time (TWT) намалява консумацията на енергия за мобилни и IoT устройства, свързани към рутера по време на предаване на данни.

MR70X поддържа най-ефективната връзка към устройствата чрез функцията Smart Connect, която комбинира 2,4 GHz и 5 GHz обхватите в един SSID Wi-Fi и помага на устройствата автоматично да избират най-добрата налична лента с по-силен сигнал и по-висока скорост. По този начин устройства винаги работят оптимално, когато потребителят се движи из къщата.

В допълнение към тази функция идва режимът Access Point, чрез който потребителите могат да разширят кабелна мрежа и да я превърнат в безжична мрежа.

По отношение на специалните функции, рутерът Mercusys MR70X предлага възможности като родителски контрол за безопасно използване на интернет от децата. Устройството също така гарантира поверителността на семейните данни, като позволява създаване на отделна мрежа, посветена на гостите.

MR70X предлага и функцията Quality of Service (качество на услугата), чрез която потребителят може да даде приоритет на избрани устройства за по-ефективна комуникация, докато IPTV и IPv6 поддържат оптимизиране на поточното предаване на телевизия и позволяват достъп до IPv6 услуги и уебсайтове.

Рутерът също така поддържа OpenVPN сървър и PPTP сървър за създаване на сигурни VPN връзки. Важно също така е, че потребителските данни са защитени с най-новия протокол WPA3.

Устройството предотвратява Brute-Force атаки, чрез които хакерите имат за цел да познаят паролите на потребителите. Функцията Forward Secrecy пък предотвратява достъпа до данни, независимо от уязвимостите, които възникват по време на стартирането на онлайн сесия, а 128-битовото криптиране изгражда и поддържа активна защита срещу заплахи за сигурността.

Mercusys MR70X ще се предлага на българския пазар от февруари в партньорската мрежа на производителя на препоръчителна цена от 111,90 лв. с включен ДДС.

Коментар