Омикрон съкрати с един ден изложението CES 2022

Технологичното изложение CES 2022 в Лас Вегас ще бъде по-кратко тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

CES 2022 ще приключи ден по-рано от планираното, обяви организаторът на глобалното шоу за технологии в Лас Вегас. Това решение не е изненадващо, като се има предвид, че много от най-големите участници в изложението се отказаха от физическо присъствие и то в последния момент.

„Стъпката беше предприета като допълнителна мярка за безопасност към настоящите здравни протоколи, въведени за CES”, каза организаторът на събитието Consumer Technology Association (CTA). Асоциацията обяви, че изложението ще приключи на 7 януари. Технологичният форум започва в сряда, 5 януари.

Разпространението на варианта Омикрон безпокои участниците и накара мнозина да преразгледат плановете си за пътуване. Това доведе до хиляди анулирани полети в САЩ и отказ от физическо присъствие на CES от страна на Amazon, AMD, AT&T, Facebook, GM, Google, Intel, Lenovo, Microsoft, MSI, OnePlus, Proctor & Gamble и T-Mobile.

Броят на новите случаи на Covid-19 в САЩ се е удвоил за осем дни до рекордните 329 000 средно на ден, според данни на Ройтерс. Това създаде притеснения, които подтикнаха много компании да се откажат от лично представяне на събитието, участвайки само виртуално.

Всички присъстващи в Лас Вегас ще трябва да бъдат напълно ваксинирани и да носят маски. На място ще бъдат предоставени и тестови комплекти за Covid-19, според изявлението на CTA.

Коментар