MWC се завръща в Барселона през февруари 2022

След прекъсване заради пандемията, MWC в Барселона ще отвори врати през 2022 г.
(снимка: MWC)

Световният мобилен конгрес в Барселона се завръща – с нов слоган „Connectivity Unleashed”. Вчера GSM асоциацията откри регистрация за събитието, което ще се проведе от 28 февруари до 3 март 2022 г.

По време на четиридневната конференция и изложение лидерите от мобилната индустрия и свързаните с нея браншове ще говорят за бъдещето на комуникациите и технологиите. Няколко подтеми ще минат под слогана за безграничната свързаност:

CloudNet – как мрежите продължават да се адаптират, за да поддържат новото поколение услуги и облачните технологии;

5G Connect – как изглежда утрешният свят с 5G и какви са бизнес-моделите, които се оформят като сполучливи;

Интернет за всичко – при наличието на 24 милиарда IoT връзки, които се очаква да работят към 2025 г., интелигентната технология предлага нови средства за преосмисляне и трансформиране на физическите пространства;

FinTech – мобилността на финансовите технологии продължава да сваля бариерите и да дава възможност за нови, революционни промени;

Tech Horizon – мобилност и иновации за интелигентно бъдеще;

Изкуствен интелект – инвестиции, геополитически линии, защита на данните, сътрудничество за разработване на иновации в индустрията.

Сред лекторите ще се явят топ-мениджъри от водещи компании, чиито инвестиции променят хода на развитието на технологиите; Cisco, Deutsche Telekom, Ericsson, Google, Huawei, Intel, Nokia, Orange, Qualcomm, Samsung Electronics, Telefonica, Vodafone и ZTE и др. GSMA приветства и някои изложители, които участват за първи път – като Fisker, Fujitsu и LG Uplus.

„MWC22 ще покаже авангардни технологии, които тласкат напред границата на възможностите. Разпалвайки дискусии, които вдъхновяват иновации, обединявайки новостартиращите предприятия, големия бизнес и правителствата, разговорите ще вдъхновяват и създават развитието на един свързан свят, който носи ползи за всички”, каза Матс Гранрид, генерален директор на GSMA.

Както може да се очаква, събитието ще се проведе при стриктни мерки за опазване на общественото здраве. За MWC 2022 в Барселона GSMA разработва работен план за грижа за здравето и безопасността. Пълните подробности за този плана ще бъдат публикувани скоро.

Коментар