Виваком стана част от оператора United Group

Виваком вече е част от телекомуникационния и медиен оператор United Group
(снимка: Виваком)

Виваком стана част от телекомуникационния и медиен оператор United Group, опериращ в Югоизточна Европа. През ноември 2019 г. United Group беше избран да придобие най-големия телеком по общи приходи на българския пазар за последните 7 години, а през април т.г. сделката получи одобрение от Европейската комисия и придобиването беше финализирано в петък, 31 юли.

Сделката с Виваком е поредна стъпка в стратегията за разрастване на United Group след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и предстоящото финализиране на сделката за гръцкия ТВ и интернет доставчик Forthnet. Стойността на сделката не се съобщава, но според различни публикации, тя възлиза на 1,2 млрд. евро.

Развивайки дейност в два сектора – телекомуникации и медии, платформата на United Group обединява оператори и продуценти на съдържание в Югоизточна Европа. Компанията ще завърши 2020 г. с над 10 милиона потребители и повече от 11 хил. служители.

United Group вижда своето присъствие в България като възможност чрез обединените усилия на двете компании да допринесе за развитието на телеком индустрията в страната. Това ще стане възможно чрез предстоящи инвестиции в развитие на потенциала на хората, технологиите и инфраструктурата, гласи официалното съобщение.

„Придобиването на Виваком е важна стъпка в стратегията за разрастване на платформата на United Group с оглед на стремежа ни да разширим географското си присъствие в Европа. Българският телеком сектор е динамична част от една жизнена икономика, който ще ни осигури стабилно положение на ключов, стратегически пазар”, коментира сделката Никос Статополус, партньор в  BC Partners и председател на United Group.

„Можем да предложим най-новото поколение телеком услуги и най-доброто международно и локално съдържание на пазар от 27 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят”, заяви главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг.

Коментари по темата: „Виваком стана част от оператора United Group”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Друго си е разбирача. Слагайте другари сега разни тапи за уши, заглушители, кой каквото може, по джобовете, та като се разпищи мало и голямо да сте готови и да не ви заболи главата.

  2. :o)

    Е те така се перат пари. Купил за 750 милиона, продал за 1,3 милиарда.
    550 милиона у джоба.
    Иначе няма 20-30 милиона да погаси дълговете които остави в ФК ЛЕВСКИ.
    Щото знае да плува като митничар – само да загребва.

    Сега малко нанагорно ще им дойде на потребителите.
    За да се “излъска” тая компания и да се сключат договорчета с повече “потребители”
    се свалиха цени и гащи като за световно.
    Като им вдигнат сега услугите и тарифите ще изпищи и мало и голямо.
    Иначе тая компания United Group ще започне в България и ще завърши на загуба 🙂

Коментар