Как да си създадем Facebook аватар

Създаването на Facebook аватар е лесно, с няколко прости стъпки
(снимка: Avatar Maker / видео)

Социалната мрежа Facebook предлага интересна функция, наречена Facebook Avatar. Както подсказва името й, тя позволява на всеки потребител да създаде свой собствен аватар – карикатурно изображение на себе си, което можете да персонализирате с различни прически, лица, тоалети и т.н. Това е подобно на Memoji и Bitmoji аватарите на Apple.

Може да зададете този аватар като снимка на профила ви във Facebook, както и да го използвате в чат в Messenger. Също така, аватарът ще бъде наличен като стикер в приложения като Twitter, Snapchat, Instagram и Mail.

Ето как можете да си направите Facebook аватар, ако все още нямате такъв:

  1. Отворете приложението Facebook на вашия смартфон и натиснете горния десен бутон с трите черти (ако сте потребител на iOS – бутонът се намира в долния десен ъгъл ).
  2. Кликнете върху „Вижте повече” и изберете „Аватари”.
  3. Изберете цвета на кожата си, след което натиснете „Напред”.
  4. Изберете прическа – къса, средна или дълга, както и нейния цвят.
  5. Изберете формата, линиите и тена на лицето. След това ще преминете към персонализиране на формата и цвета на очите, миглите и веждите. Възможно е да си добавите и очила.
  6. Изберете формата на тялото, облеклото, което смятате, че ви подхожда най-добре, като също така можете да си добавите различни аксесоари като шапка, шал и др.
  7. След като приключите с персонализирането, трябва да натиснете „Напред” и „Готово” и вече ще си имате свой собствен аватар.

За да получите достъп до емоджитата и да използвате вашия Facebook аватар, просто трябва да докоснете иконата на усмихнатото лице, която се намира на реда за коментари под някой пост във Facebook. Така ще намерите създадения от вас аватар и ще можете да го използвате в разговори.

Коментари по темата: „Как да си създадем Facebook аватар”

добавете коментар...

  1. Недялка Жекова

    Аватара не може да се презареди

  2. Anonymous

    i az nqmam nqkooi we po
    mogne li

  3. Anonymous

    И аз нямам тази функция. Някой има ли идея защо ?

  4. Вени

    Нямам функция Аватар, на какво се дължи?

Коментар