Съкращаването на персонала не е достатъчно при криза

Компаниите режат със замах броя на служителите си, за да съкратят разходите в условия на глобалната икономическа рецесия. Това обаче не е достатъчно. Търсят се начини за намаляване и на други разходи, които са в тежест на фирмените банкови сметки.

За повечето компании недвижимото имущество е вторият им най-голям разход,” посочи Гари Гюртлер, регионален директор на Регус – доставчик на напълно обзаведени офиси под наем.

Като прилагат стратегията за гъвкаво работно място, клиентите на Регус успяват да спестят до 60% от разходите си за офиси, твърдят от компанията, която наскоро откри третия си център в Румъния.

Гъвкавата стратегия включва използване на готово работно място под наем, създаване на домашни офиси или прилагане на други модели за мобилна работа. Независимо дали ползват напълно обзаведен офис или виртуално работно място, компаниите спестяват пари.

Сегашното развитие на бизнеса изисква компаниите да влизат и излизат бързо от градовете с минимално ниво на риск. В контраст с традиционното ползване на недвижими имоти, нашият модел поддържа мобилност на бизнеса – тенденция, която промени начина, по който бизнесът работи”, допълни Гари Гюртлер.

Коментар