Xiaomi се отказва от смартфоните с чист Android

Xiaomi загърби инициативата Android Onе поради слаби продажби и проблеми с актуализациите
(снимка: Xiaomi Mi)

Китайският производител на смартфони Xiaomi реши да преустанови пускането на устройства по програмата Android One, които работят под управление на чиста операционна система Android без фирмени обвивски като MIUI и др.

Представители на компанията официално потвърдиха, че Xiaomi вече няма да произвежда такива смартфони. Това означава, че Mi A4 и други потенциални устройства от тази линия са анулирани и няма да се появят на  пазара.

Xiaomi не посочва причините, поради които е взела това решение, но може да се предположи, че въпросът опира до слабите продажби, както и до някои проблеми с актуализациите, коментира GSM Arena.

Смартфоните по програмата Android One обикновено получават актуализации със закъснение и често Xiaomi бе принуждавана да изтегли новия фърмуер веднага след началото на разпространението, тъй като потребителите масово съобщаваха за сериозни проблеми.

Друг от основните производители, Motorola, също се отказа от инициативата Android One. В момента HMD Global остава единственият голям производител, който все още пуска своите смартфони (Nokia) с чист Android.

Коментари по темата: „Xiaomi се отказва от смартфоните с чист Android”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не сте запознат добре с принципа на Android one

  2. Anonymous

    Ъпдейта се разпространява от Гугъл. След което всеки от производителите ползващи програмата трябва да го качи на своите устройства. Това е принципа на работа на Android one. Гугъл Pixel се ъпдейтва мигновено тъй-като е собственост на самия Гугъл и не минава през трета страна. Така че ъпдейтите идват навреме, но се бавят от самите фирми участници.

  3. Лазар

    Личи си, че нямаш А3…андроид 10 дойде с половин година закъснение.

  4. Андроид Андроидов

    Не е вярно твърдението на компаниите, че актуализациите на чистия Андроид идват със закъснение. Точно обратното! Закъснението идва от времето, което е необходимо на съответната компания да си пригоди интерфейса на “обвивката”.

Коментар