Intel свали цените на 9-то поколение Core процесори

Core i9-9900K вече е достъпен за покупки на цени от 435-440 долара
(снимка: Intel)

Intel официално понижи цените на процесорите Core от девето поколение. Новите цени вече са в сила в редица онлайн магазини, но няма информация дали това е временна промоция и колко дълго ще продължи.

Доскорошният флагман Core i9-9900K може да се купи в момента за $435-440 в Amazon и други магазини, спрямо предишните $500. Осемядреният Core i7-9700K без поддръжка на Hyper-Threading струва $340, докато Core i5-9600K се предлага за $195-200.

Тези по-ниски цени вече са достъпни на американските сайтове на Amazon и New Egg, но вероятно понижението ще се усети скоро и на останалите пазари, след коригиране с данъчните ставки.

Новите предложения на Intel се очаква да заинтригуват потребители, които искат да подсилят своите компютри, без да променят платформата. За купувачите на нови компютри по-привлекателни са 10-то поколение Core процесори и, разбира се, Ryzen 3000 на AMD.

Намалението на цените е очакван ход от Intel. Лидерът на пазара за РС процесори отстъпи позиции на AMD в последните години, тъй като изпитва проблеми с усвояването на по-тънки технологични процеси. Пазарният дял на AMD расте и при РС, и при сървърните процесори.

Коментар