Viber с нови инструменти за борба със спама

Viber добавя функции за по-безопасно и поверително онлайн общуване
(екранна снимка: Viber)

Няколко нови инструмента за защита от спам и максимална поверителност, както и опция за търсене на потребители по име, добавя разработчикът на популярния месинджър Viber. Новата опция за търсене ще бъде защитена с допълнителни мерки в съответствие с ангажимента на Viber да гарантира поверителността на потребителите.

Избягването на спам и ненужна информация е от решаващо значение, тъй като комуникацията онлайн трябва да се случва по безопасен и поверителен начин. С новите си инструменти Viber осигурява именно това, подчертаха от разработчика.

Viber ще позволи на потребителите да контролират кой може да ги добавя в общности и групови чатове – дали да е всеки или само запазените им контакти. За да зададат тази настройка, потребителите просто трябва да отидат на:

Повече>Настройки>Сигурност>Групи>Избери кой може да те добавя в групи.

Поканите за нови общности и групови чатове от непознати хора ще се изпращат автоматично в секцията „Нови покани за съобщения”, за да може основната секция с чатове да бъде чиста и без нежелани покани.

Новата възможност за търсене на хора във Viber ще позволи разширяване на контактите, като същевременно ще запази напълно поверителността на потребителите. След като някой потърси името на потребител в лентата за търсене на Viber, то ще се появи в резултатите, заедно с профилната снимката на потребителя.

Всички чатове, инициирани чрез търсене, ще бъдат обект на допълнителни мерки за поверителност, включително:

  • телефонният номер на всеки потребител остава скрит, докато сам не го сподели;
  • онлайн статусът е скрит;
  • гласовите и видео обажданията ще са деактивирани.

Потребителите, които не желаят други хора да ги намерят чрез търсене, трябва просто да натиснат:

Още>Настройки>Поверителност>Позволете на потребителите да ви намират по име.

Търсене на хора във Viber, както и секцията със заявки за съобщения ще бъдат тествани първо в избрани страни в следващите седмици, преди да станат достъпни в глобален мащаб.

Коментар