AliveColors – подобрява снимките преди публикуване

Добавяне на ефект на замъгляване към снимката
(екранна снимка: AliveColors)

Без значение дали сте на „ти” с компютрите, вероятно ще искате да подобрите снимките си, преди да ги публикувате в социалните медии или просто да ги отпечатате и рамкирате. AliveColors е едно приложение, което ще ви помогне да постигнете тази цел.

След като инсталирате програмата, трябва да заредите своя графичен файл – поддържат се всички популярни формати като BMP, PNG, PSD, JPEG, TIFF, HDR, SVG и RAW формати (CRW, ORF, NEF, RAW, ARW, DNG и много други).

Следващата стъпка е да маркирате дадена област от изображението и да приложите ефекти. Лесно ще разберете дали сте намерили най-добрата комбинация, тъй като модификациите се визуализират незабавно и можете да ги отмените ако не сте доволни.

Настройка на четката за текстура
(екранна снимка: AliveColors)

AliveColors включва множество полезни функции, като замъгляване, изкривяване, пикселиране, осветляване, затъмняване, изостряне и извиване. Всяка от тях се предлага със специализирани променливи, които могат лесно да се усвоят.

Освен това можете да добавяте един или повече слоеве, за да получите желаната графика. Също така имате на разположение ефекти и към самите слоеве (релеф, скосяване, блясък, сянка, заглаждане).

Друга чудесна функция, която AliveColors предлага, е автоматичното обработване на няколко снимки. Достатъчно е да изберете папките на източника и местоназначението, целевия формат (TIFF, BMP, JPEG, PNG или PSD) и модела за именуване на файловете.

Прилагане на маска към изображението
(екранна снимка: AliveColors)

На последния етап създавате списък с всички подобрения, които искате да приложите, и изчаквате процесът да приключи.

В заключение, AliveColors е полезна програма, когато става дума за специализирано обработване на снимки, преди да ги споделите в Twitter, Dropbox, Flickr и Tumblr. Достъпна е като безплатна версия с ограничена функцоналност или като платена от $2 на месец за платформи Windows и Mac.

Даунлоуд: AliveColors

Коментар