ImageGlass – опростена програма за преглед на изображения

ImageGlass е олекотен софтуер, създаден за лесно разглеждане на изображения
(екранна снимка: ImageGlass)

Операционната система Windows има вградена функция за преглед на изображения, но тя е с ограничени възможности и често води до проблеми със съвместимостта. Ето защо, ако съхранявате десетки снимки на компютъра си, е по-добре да използвате допълнителна програма за разглеждането им.

ImageGlass е олекотен софтуер, който поддръжка над 30 формата на изображения, идва с история на клипборда, осигурява плавно и бързо превключване между изображенията,  поддържа също преобразуване на формати.

Приложението има изчистен потребителя интерфейс, който е проектиран изцяло с идеята с удобно разглеждане на изображенията. Можете да прегледате съдържанието на желаната папка или да получите същия резултат чрез плъзгане и пускане.

Сред файловите формати, които програмата поддържа, са CUR, EMF, ICO, PBM, PCX, WEBP, WMF, WPG, XPM, SVG и т.н. Забележителна характеристика е, че конвертирането може да се извърши в до 10 различни формата, но разработчикът не предоставя списък с форматите.

ImageGlass включва и няколко функции за редактиране и управление на снимки, включително задаване на изображение като фон на десктопа, както и възможност за превключване между цял екран и стандартен изглед

ImageGlass включва и базови функции за редактиране на изображения
(екранна снимка: ImageGlass)

Имайте предвид, че основната функция на приложението е да осигури удобно преглеждате снимки, а не да бъде инструмент за редактиране. При достъп до функцията за редактиране се отваря външен инструмент, който съдържа няколко основни опции. Ето защо, ако искате да редактирате изображенията с повече размах, помислите за използване на друг софтуер.

Все пак ImageGlass поддържа прости операции за редактирате, като например увеличаване, намаляване, мащабиране, преименуване, изтриване, задаване като фон, завъртане по часовниковата стрелка или обратно и др.

В заключение, ако търсите универсален инструмент за преглед на снимки, който предоставя разширена поддръжка на файлови формати, в сравнение със стандартния аналог на Windows, тогава ImageGlass е подходящият инструмент.

Даунлоуд: ImageGlass

Коментар