Picture Window Pro – мощен софтуер за обработка на снимки

Програмата Picture Window Pro включва множество функции за подобряване на снимките
(екранна снимка: Picture Window Pro)

Ако се нуждаете от достъпен и мощен инструмент за редактиране на снимки с цел подобряване на външния им вид чрез специални ефекти и рисуване, програмата Picture Window Pro може би е точно за вас.

Picture Window Pro е интересно софтуерно приложение, което включва разнообразни възможности за редактиране на изображения. Има богат на функции потребителски интерфейс и поддържа множество файлови формати.

На пръв поглед интерфейсът може да изглежда малко непосилен за начинаещи, но това е само защото програмата има много специални параметри. Снимките се качват в работната среда с помощта на вградения бутон за разглеждане или с проста операция „плъзгане и пускане”. Инструментът поддържа всички популярни файлови формати: JPG, TIFF, BMP, TGA, PCX, GIF, PNG, FPX и много други.

По отношение на операциите, Picture Window Pro включва възможности за увеличаване и намаляване на изображенията, отменяне или повтаряне на действия, използване на лупа, прилагане на маски и преглеждане информация за всяка снимка – дата на създаване, ISO, обектив, размер, име на файл, дата на модификация, местоположение на файла и др.

Програмата има няколко специални параметъра, създадени за регулиране на баланса и наситеността на цветовете, както и за прилагане на монохромни или негативни опции, филтри (изостряне, размазване, шум) и специални ефекти (напр. падаща сянка, преплитане, висок интерес, текстура, моно цвят, акварел, релеф).

Прозорецът с настройки за управление на цветовете на Picture Window Pro
(екранна снимка: Picture Window Pro)

Нещо повече, можете да вграждате текстови съобщения и да ги персонализирате като шрифт, подравняване, цвят и прозрачност, да преброявате цветовете, да правите файлови асоциации, да обработвате RAW файлове и да рисувате дизайни на ръка с помощта на регулируема четка (радиус, прозрачност, мекота и цвят).

Когато става въпрос за опции за експортиране, имате възможност да отпечатате снимките или да ги запазите в JPG, EPS, PCX, PNG, BMP или друг файлов формат. Освен това можете да генерирате слайдшоу.

Като цяло, Picture Window Pro е функционална програма с богат набор от инструменти за редактиране, които ще ви помагат да подобрите снимките си. Потребителският интерфейс не е съвсем интуитивен, така че трябва да отделите малко време и да експериментирате с вградените параметри, за да извлечете максимума. Програмата е достъпна е за изтегляне и ползване безплатно.

Даунлоуд: Picture Window Pro

Коментар