Dell изкушава геймърите с шикозен лаптоп

Dell атакува геймърския пазар в Европа с усъвършенствана мобилна система. Моделът XPS M1710 идва с най-добрите за този клас технически характеристики и възможности за забавление.
Едно от нововъведенията е регулируема LightFX технология. Тя синхронизира примигването и стробирането, пулсирането или избледняването на светлината от 16-цветните светодиоди в ритъма на дадена мелодия или когато герой от някоя игра стреля с оръжие, придвижва се или бива маркиран.
Технологията се поддържа от музикални плеъри като WinAMP и WMP, от машините за музика на Yahoo и от някои игри, вкл. Auto Assault на NCSoft, която се играе он-лайн едновременно от голям брой геймъри. 
Процесорите Intel Core 2 Duo, заложени в XPS M1710, могат да се настроят така, че да работят на по-високи тактови честоти. Видеокартата GeForce Go 7950 GTX на Nvidia включва 512MB памет и осигурява рязко очертани контури.
Гейъмърският лаптоп на Dell се предлага със сребриста или бяла клавиатура с тъчпад, осветен в червено. 17.1-инчовият широкоформатен дисплей с технология TrueLife осигурява отчетливи и реалистични изображения с резолюция WUXGA 1920×1200.
Според наскоро проведено проучване на агенция Forrester, в повече от една четвърт от европейските домакинства се играят компютърни игри. Новата система на Dell идва да отговори именно на засиленото търсене на мобилно развлечение.

Коментар