Новият Acrobat 8 идва по-интуитивен и сигурен

Интуитивно създаване на документи, по-лесен обмен на информация и повече сигурност предлага новата версия на Adobe Acrobat 8. Софтуерът бе представен вчера у нас от Adobe Systems и дистрибуторите BMG и BBS в рамките на световно турне, посветено на новия продукт.
Acrobat 8 надеждно преобразува информацията от широк диапазон приложения в Adobe PDF – по-защитен формат, достъпен чрез разпространявания сред повече от 500 милиона души в целия свят безплатен софтуер Adobe Reader. С негова помощ потребителите могат лесно да комбинират и оптимизират създадено в множество изходни приложения съдържание в един изчистен документ. Целта е чрез този документ да се улесни комуникацията с колеги, клиенти и партньори, работещи на различни платформи.
Новият продукт улеснява сътрудничеството и обмена на информация – от коментиране върху работни PDF документи, до събиране на данни от интерактивни PDF формуляри. Изданията Adobe Acrobat 8 Professional и Acrobat 3D Version 8 разширяват възможностите в тази насока, като правят споменатите функции достъпни практически за всички чрез активиране в Adobe Reader (версии 7.0 или 8) на модерни инструменти за сътрудничество и формуляри.
Нови средства в Acrobat 8 позволяват на потребителите да защитят и ограничат разпространението и използването на информацията. За целта се използват прецизни контроли, които могат да бъдат разширявани за предлагане на различно ниво на разпространяване или упълномощаване по отношение на отделните потребители. Паролите, разрешенията и цифровите подписи увеличават защитата и гаранциите за достоверност, както и целокупността на създадените с Acrobat PDF документи и формуляри.
В България вече от няколко години съществува сайт за техническа поддръжка на Adobe и БиЕмДжи (www.adobesupport.bmg.bg), чрез който всеки легален потребител на продуктите на Adobe може да разчита на консултация и помощ.

Коментар