Intel създава софтуерна програма за партньори

Intel Corporation обяви създаването на Intel® Software Partner Program, програма за членство на независими доставчици на софтуер. Програмата е отворена за всяка компания за софтуер, която разработва търговски продукти или услуги за технологиите на Intel, като процесорите Intel® Core™ 2 Duo, Intel® Xeon® и Intel® Itanium®. Програмата Intel Software Partner предлага портфолио от възможности за планиране и продажби, както и технически и маркетинг средства, разработени с цел да улеснят компаниите членове да разширят бизнеса си, да привличат нови клиенти и да са в крак с най-новите конкурентноспособни тенденции при разработването и маркетинга на софтуер.
Intel Software Partner Program позволява на членовете й да съчетаят развитието на продуктовото си портфолио директно с платформените технологии на Intel, както и със специфични пазарни сегменти, като например създаването на игри или цифрови медийни материали. Intel предоставя на независимите доставчици на софтуер гъвкави възможности да развият набелязани приложения за специфични сегменти на пазара, както и инструменти за планиране, които да им помогнат при откриването на нови пазарни възможности. Членовете могат и да избират нивото на взаимодействие с Intel и да определят ангажираността си към програмата на базата на собствените си бизнес цели.
„Иновацията изисква от софтуерните и хардуерните общности да работят заедно, за да доставят стойностни продукти на своите клиенти”, заяви Рене Джеймз, корпоративен вицепрезидент и генерален директор на Intel Software and Solutions Group. „Програмата Intel Software Partner е още една стъпка на Intel в инвестирането и насърчаването на иновациите, които софтуерната общност постига с платформите на Intel. Предоставяйки на независимите доставчици на софтуер във всички региони възможността да имат достъп до специфични инструменти за планиране, реализиране и популяризиране на решенията им на платформа Intel, ние ускоряваме приемането на новаторски решения, които предоставят на потребителите още повече ползи и възможности.”
Членовете на Intel Software Partner Program имат достъп до множество ползи, като например инструменти за планиране – обучение в бизнес проницателност и технологични roadmaps, както и технологични средства като услуги за инженерни приложения и комплекти от инструменти за разработчици. Програмата предоставя и маркетинг ползи като инструменти за продажби, пазарни партньорства и участия в събития.
Освен това, ключова полза от програмата е възможността за участие в Intel Channel Marketplace – онлайн обмяна между доставчици, дистрибутори и продавачи. Intel е начело на пазарите в Русия, Тайван, Тайланд и Украйна и планира да разшири присъствието си.
„Членството в Intel Software Partner Program ни предлага прекрасната възможност да продаваме продуктите си за потребители и малкия бизнес на доставчиците и топ дистрибуторите на Intel чрез множество програми за разнообразни директни и индиректни пазарни канали”, каза Джули Париш, вицепрезидент на Symantec Global Channel Office. „Това е още един пример за по-широкото сътрудничество между Symantec и Intel, което осигурява по-голяма сигурност и възможности на компютърната среда.”
„Сега, когато Intel доставя технологии за платформи за компютри, базирани на Mac OS X- и Windows, взаимоотношенията на Adobe с компанията са още по-стратегически, защото ние се опитваме да доставим основните ни продукти с разнообразие от платформи на милиони потребители по целия свят”, каза Хал Бенет, вицепрезидент на „Световни партньори за продажби”, Adobe. „Програмата Intel Software Partner дооформя вече близките ни взаимоотношения и е гаранция, че продуктите на Adobe ще продължат да се отличават върху платформите на Intel.”
През 2001 г. Intel създаде програмата Intel® Early Access, чиято основна цел беше осигуряването на технически ползи на компаниите-членове по време на разработването на техните продукти. Всички от 2,300 сегашни членове на Intel Early Access Program ще бъдат прехвърлени и ще имат възможността да участват в Intel Software Partner Program.
За допълнителна информация или за записване в Intel Software Partner Program посетете адрес www.intel.com/partner.

Коментар