Autodesk пуска “кръпки” за съвместимост с IE 7

Седмица след като излезе на пазара, новият браузър Internet Explorer 7 е на път да се сдобие и с първи “кръпки”. Компанията Autodesk планира да пусне “пач” за два от своите продукти, които имат проблеми със съвместимостта, когато работят в средата на IE 7.
Очаква се в края на тази седмица да се появи т.нар. “hotfix”, предназначен да реши специфични проблеми с програмите Autodesk Design Review 2007 и Autodesk DWF Viewer 7.0. Двете приложения се използват за разглеждане и принтиране на 2D и 3D разработки във формат DWF (Autodesk Design Web Format).
Първоначално Autodesk, работейки с Microsoft, е планирала да пусне кръпка за установените несъвместимости на 7 ноември със своя ”service pack”. Но поради значимостта на проблема за потребителите, компанията е била принудена да предложи решение много по-бързо.
Според клиенти на Autodesk, уеб сайтове, които включват файлове с DWF формат, не работят с IE 7. Очакваният в края на седмицата пач ще бъде включен и в “service pack” ъпдейта на Autodesk през ноември.  
Microsoft направи достъпен за даунлоуд ъпдейта към IE 7 миналата седмица и планира да го разпространи към потребителите на Windows XP следващия месец със Service Pack 2. IE 7 е първата изцяло нова версия на най-популярния браузър от пет години насам.

Коментар