Европейска софтуерна компания откри офис у нас

Един от водещите доставчици на решения в Европа, Performance Technologies, откри офис в България. Компанията ще налага модел на софтуерен бизнес, при който дистрибуторът не само доставя лицензи по електронна поща, но и оказва пълна подкрепа на партньорите по отношение на дизайн, архитектура, имплементация и поддръжка на даден проект, съобщиха от Performance.
Компанията има 15-годишен опит в изграждане на иновативни проекти в SEEMEA региона и от 6 години е дистрибутор номер 1 за Европа на продуктите на Symantec/Veritas Enterprise. Линията включва добре известни в световен план решения за защита на данни, архивиране, виртуализация и клъстериране под UNIX, Linux, Windows, както и за мейнфрейм платформи.
Основни потребители на този вид решения са компаниите от големия бизнес като телекоми, банки и всички други, които разполагат с критична бизнес информация и се нуждаят от непрекъсваемост на работния процес. Важни елементи от работата на фирми като Performance Technologies са експертизата, имплементацията и поддръжката на проектите, не само по отношение на софтуера.
Българският офис на Performance е първият и засега единствен дистрибутор у нас на софтуера за  виртуализиране на сървъри и десктопи, предлаган от компанията VMware. Според статистиките, 99% от компаниите в класацията Fortune 100 използват продуктите на Symantec/Veritas и VMware.

Коментар