Нов телефон с бутони на Nokia идва с 4G поддръжка

Телефоните с бутони все още имат своето място на пазара, благодарение и на Nokia
(снимка: CC0 Public Domain)

Пореден телефон с бутони, носещ легендарния бранд Nokia, се очаква скоро на пазара. Особеност на модела е поддръжката на мрежи от четвърто поколение (4G), съобщи Gizchina.

Търговското име на телефона не е известно към момента, но според публикацията устройството има каталожен номер TA-1316. Информацията за техническите характеристики също е оскъдна.

Предварителните данни сочат, че Nokia телефонът има два слота за сим карти и камера на задния панел. За това свидетелства документ от базата на Федералната комисия по комуникации (FCC), което означава, че устройството вече е сертифицирано.

Обикновените телефони с физически бутони все още имат място на пазара, като към тях често се обръщат възрастните потребители, а също и носталгици, които не приемат сензорните смартфони.

Фактът, че новият телефон Nokia е преминал сертификация във FCC, предполага, че моделът ще се появи скоро на пазарите по света. Към момента няма никаква информация за цената на устройството, но несъмнено това ще бъде достъпен телефон.

Коментар