Наближава краят на Internet Explorer

Браузърът Internet Explorer скоро ще остане без поддръжка от приложенията на Microsoft
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft обяви, че приложенията и услугите под шапката на Microsoft 365 окончателно ще прекратят поддръжката на фирмения браузър Internet Explorer версия 11 след една година.

Процесът на прекратяване на поддръжката за IE11 ще започне тази есен и ще продължи една година. От 30 ноември 2020 г. уеб приложението Microsoft Teams няма да поддържа IE11, а от 17 август 2021 г. и останалите приложения и услуги на Microsoft 365 ще прекратят поддръжката на остарелия браузър.

След изтичане на тези срокове потребителите на Microsoft 365 ще се сблъскат с ограничена функционалност при използване на Internet Explorer 11 или въобще няма да могат да ползват MS услугите.

Новите функции на Microsoft 365 няма да са достъпни от самото начало за IE11, а вече съществуващите функции може да се окажат неработещи, отбелязва MS Power User.

Microsoft припомня, че версия 11 на Internet Explorer се използва от 2013 година, когато онлайн средата не беше толкова сложна като днешната. Оттогава досега се промениха и уеб стандартите, и уеб браузърите.

Коментари по темата: „Наближава краят на Internet Explorer”

добавете коментар...

  1. ха

    То всъщност Телерик са точно насочени да предлагат MS технологии. Това отдалеч си личи, а ти си се вързал да работиш при тях…

  2. Бивш Софт. инж. от Телерик

    Пред фактите и боговете мълчат. Няма значение как ще се казва нещото то винаги ще ви краде личните данни, пароли, писма, интернет адреси, профили – всичко това за да продават личната ви информация, за да си пичелят милиардите. Чичо Гугъл и безплатната поща да не мислите, че не правят същото??? Нещо щом го ползувате безплатно това означава че вие сте продукта от който правят парите. Няма безплатен обяд.

    Поразиите които още твои тая компания са с тежки последици за свободния ИТ пазар и срещу прогреса на информационното общество. Ето и примери от които почти всички старадаме.

    Взимат C++ и го натаковат да е C# (MS фирмена вересийка)
    Взимат JavaScript и го натаковат да е TypeScript (MS фирмена вересийка)
    Взеха Adobe Flash и го натаковаха да е SilverLight ама нещо умря (MS фирмена вересийка)
    Взимат Chrome и го натаковат да е Edge (MS фирмена вересийка)
    Взимат Linux и Open Source и таковат в Azure (MS фирмена вересийка)
    Взимат Skype и натаковаха в (MS фирмена вересийка)

    Списъка става безкраен взимат Х и го таковат в Y.
    Потребителите са най-много пре и на-таковани от MS.

  3. haha

    Edge е чудесен браузър. Фанатизмът, че всичко на Майкрософт е вредно, е глупав… Ако гледате първият Edge – да, той е по-зле и от IE. Но този, който е базиран на Chromium – актуалният Edge – е, това си е фанатизъм, без аргументи.

  4. :o)

    Наближавал краят ,,, хахаха
    а това че “изгрява Microsoft Edge” ??? На кой му пука как ще се казва ЗЛО-то,
    като пак си го има…

  5. ЧТО

    ****************” Microsoft обяви, что приложенията …” ЧТО дали е българска дума

Коментар