ЕС одобри сделката на United Group и Forthnet

Европейската комисия одобри придобиването на Forthnet от United Group
(снимка: CC0 Public Domain)

Телекомуникационният и медия оператор United Group, опериращ в Югоизточна Европа с мажоритарен собственик BC Partners, получи одобрение от Европейската комисия за закупуване на Forthnet S.A., доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция.

Одобрението на Hellenic Telecom and Post Commission (Гръцка комисия за телекомуникации и пощенски услуги) се очаква преди финализирането на сделката, съобщиха от Unitd Group, която наскоро придоби и българския оператор Виваком.

Навлизането на United Group на гръцкия пазар е поредната стъпка в европейската стратегия за разрастване на групата – тя вече оперира в осем държави в региона. Одобрението за Гърция дойде няколко седмици след придобиването на Виваком и на Tele2 Croatia по-рано тази година. Това е третата мащабна сделка на United Group, откакто тя стана част от инвестиционния фонд BC Partners през март 2019 г.

Forthnet е доставчик на услуги за домашно забавление и комуникации в Гърция, с годишни приходи от 260 милиона евро. Телекомът има 1000 служители и доставя услуги на почти 700 000 абоната и над 40 000 компании.

Оперирайки както в телекомуникационния, така и в медийния сектор, платформата United Group ще завърши годината с над 10 милиона потребители и повече от 11 хиляди служители. Придобиването на Forthnet ще увеличи размера на United Group до 1,7 милиарда евро проформа годишни приходи.

Коментар