Apple прави по-достъпен ремонта на Mac

Apple разхлабва ограниченията за сервизиране на Mac компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple предприе ход, който ще улесни потребителите на Mac при ремонта на техните компютри. Компанията разширява програмата си за сервизиране от независими доставчици на подобни услуги, съобщи Ройтерс.

Досега Independent Repair Provider Program обхващаше само извънгаранционните ремонти на смартфони iPhone на територията на САЩ. Програмата дава възможност на независими сервизни центрове да получат достъп до оригинални части и инструменти за ремонт на Apple техника.

В резултат на това малки сервизи получиха същите части, инструменти, учебни материали, инструкции за ремонт и диагностика като фирмените магазини на Apple и сертифицираните сервизни центрове на компанията.

За да упражняват тази дейност – например смяна на дисплей или батерия на смартфона, външните сервизи трябва да имат единствено iPhone-сертифициран специалист, който е преминал изпит в оторизиран онлайн тестов център.

Желаещите да ремонтират Mac компютри могат да се присъединят към програмата Independent Repair Provider Program безплатно, без да преминават процеса на сертифициране от компанията за оторизиран сервизен център. В програмата не могат да се включат оторизираните риселъри на Apple.

Миналия месец Apple обяви, че разширява програмата, за да включи в нейния обхват Канада и Европа. Добавянето на Mac към програмата несъмнено ще улесни потребителите, които сега ще могат да ремонтират компютрите си в независими сервизи.

Коментари по темата: „Apple прави по-достъпен ремонта на Mac”

добавете коментар...

  1. Мартин

    Не съвсем 🙂

    “https://www.youtube.com/watch?v=GPRjVvccQVM”

Коментар