NanoCell телевизор на LG превръща дома в кино

NanoCell телевизорът предлага впечатляващо качество на картината с чисти RGB цветове
(снимки: LG)

LG представи наскоро новия NanoCell телевизор 49NANO863NA LG 4K. 49-инчовият му екран пресъздава изключително реалистични картини, благодарение на истинската 4К разделителна способност. Технологията е създадена от чисти цветове и отговаря на стойността на СМ по международния стандарт. Допълнена от функциите на NanoCell, тя предлага кристално ясно зрителско изживяване и пренася киното у дома.

Впечатляващото качество на картината на новия NanoCell телевизор е постигнато чрез чистите RGB цветове. Функцията на наночастиците е да пречистят цветовете, като филтрират матовите. Така чистотата на RGB цветовия спектър се увеличава и позволява точното им и реалистично възпроизвеждане.

Зрителните и звуковите преживявания са гарантирани от α7 AI процесорът 4К от 3-то поколение. Той разпознава качеството на оригиналния източник на съдържанието и оптимизира яснотата и рязкостта, като премахва шума. В резултат зрителите получават значително по-високо качество на картината. Интелигентният процесор регулира автоматично картината в зависимост от това дали зрителят е избрал да гледа филм, спортно предаване, анимация или стандартно съдържание.

Яркостта на картината също се контролира от AI процесора. Специален сензор измерва светлината наоколо, а след това настройва съпоставянето на тоновете. Целта е получаване на оптимална яркост на екрана. От своя страна, тя се регулира и повишава качеството на HDR съдържанието. Така излъчваните тъмни сцени се преобразуват и се постига по-голяма детайлност и дълбочина на цветовете.

Освен изключителни образи, телевизорът LG 49NANO863NA притежава функции, контролиращи качеството на звука. Той също се оптимизира в зависимост от типа съдържание, което се излъчва, и пресъздава по-ясни и реалистични гласове. Спиращ дъха ефект се постига чрез смесването на двуканален звук, имитиращ успешно 4.0 съраунд звук.

AI процесорът разполага и с акустична настройка. Чрез дистанционно управление тя анализира размера на помещението, в което е поставен телевизорът, положението му и мястото, на което се намират зрителите. Функциите позволяват фино настройване и баланс на звука, който да е в синхрон с цялото пространство.

Дизайнът на 49NANO863NA LG 4K NanoCell TV го прави подходящ за всеки интериор. Той е изключително тънък и може да бъде поставен навсякъде. Минималната му рамка го слива със заобикалящата среда и поставя фокуса върху излъчваното съдържание. То е подсилено от NanoCell технологията, допълваща виртуалния свят, който надминава действителността с чистите цветове. Осигурено е и оптимално качество на HDR картината чрез коригиране на поддържаните основни HDR формати HLG и HDR 10.

Коментар