Apple ще пести със сглобяване на iPhone 12 в Индия

Пренасяне на част от производството на iPhone 12 в Индия ще спести сериозни разходи на Apple
(снимка: CC0 Public Domain)

В опит да диверсифицира производството и да намали зависимостта си от Китай, Apple се насочва към индийския пазар. След като започна да произвежда iPhone 11 в Индия, Apple планира сглобяване и на iPhone 12 в тази страна.

Смартфоните iPhone 12 с надпис „Произведено в Индия” ще навлязат на пазара в средата на 2021 година, твърди публикация на Business Standard. Очаква се производството да се извършва в нов завод в Нарасапур, Бангалор, който е собственост на тайванската Wistron, партньор на Apple.

Компанията може да инвестира доста голяма сума в индийските си операции, наемайки около 10 000 работници. Индийските iPhone 11 и iPhone XR се произвеждат от Foxconn в друг завод – в Ченай, който се очаква да пусне на пазара и iPhone SE през 2020 г.

Ако iPhone 12 се сглобява в Индия, тогава себестойността на производството ще бъде по-ниска, тъй като Apple няма да плаща 22-процентов данък. Това е важно, като се има предвид, че цените на iPhone в Индия са сред най-високите в света.

Предполага се, че Apple иска да понижи цените на компонентите на iPhone 12, за да компенсира нарастващите разходи за внедряване на 5G технология, като същевременно запази цените на дребно на смартфоните си.

Официалното представяне на iPhone 12 вероятно ще се състои през октомври, а не както обикновено – през септември, поради влиянието на пандемията върху индустрията и пазара.

Коментари по темата: „Apple ще пести със сглобяване на iPhone 12 в Индия”

добавете коментар...

  1. ха

    Айфон, ти направо ми разби представите.

    А аз си мислех, че ръководството на Apple като прочетат коментарите към темите им в technews.bg и почват да си блъскат главите в стената и да повтарят: “какви сме скрънзи”, “какво сме гадни”, “колко сме алчни”, “с това което правим Аллах ще ни накаже”…

  2. Пантьо

    @Айфончо, не е така много си заблуден.

    Ейпъл прави парите си именно от нас масата обикновени хора, профани, тикви и пълни балъци. По Света са се луднали дори в България колко обикновени хора теглят кредити, пътуват без билети в градския транспорт, но най-важното искат да притежават поредния Айфон. Гладни и боси ще ходят, но ще си го купят Айфончето на изплащане с начислените дебели лихви.

    Пълна щуротия на зомбирани хора – сноби. Снобизма е явление при което хората от ниските прослойки на обществото имитират и подражават сляпо на хората с повече пари от тях колкото могат копират поведение и вещи атрибути превърнали се във фетиши.

    Без майтап има хора, които искренно вярват, че без Айфон не могат да си намерят гадже и правят сериозни усилия да събират стотинки за телефонче с което после да правят селфита покрай огледала и особено тоалетни така че да се вижда както логото на айфончето така и гордия му притежател. Не че ако един ром почне да ходи с айфон ще стане нещо повече от един обикновен ром, но явно са важни фантазиите и чуждите умело натрапени внушени мечти от маркетинга, рекламата, псхилогоията на масовия потребител консуматор.

    Това са преобладаващата маса от хора от които Ейпъл печели луди пари.

  3. Айфон

    На Епъл много им дреме за вашите коментари. Има една приказка: Кервана си върви, кучетата си лаят.

  4. Краси

    Най-накрая ще им ги произвеждат в Антарктида без пари.

  5. Димитър Иванов

    Няма да им излезне по евтино в Столипитово и Факултето. Тук българските цигани не искат да работят за мизерни пари, те предпочитат да лежат, просят и крадат по цял ден отколкото да работят. Не 1 и 2 истории има..

  6. Скрудж

    Накрая Епъл ще започнат да произвеждат в Столипиново и Факултето, че там най-евтино ще им излезе!
    Но и това няма да им попречи да увеличат още цените на продуктите си

  7. Пестеливко

    След като стане развита и конкурентна страна Индия – следваща дестинация към Африка те да им сглобяват телефони за по 7 долара месечна заплата. 😉

Коментар