Изкуствен интелект пророкува края на света

Експериментите с изкуствен интелект вече обхващат и библейските пророчества за края на света
(снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият интелект вече демонстрира способност да говори в духа на Библията, като дори пророкува края на света. Невронната мрежа е обучена да размишлява само в стила на библейските стихове.

Изкуственият месия е творение на Джордж Давила, главен изпълнителен директор на стартъпа Saviors.ai, специализиран в сигурността, по-конкретно оръжия и кражби. За неговата разработка разказва The Next Web.

Давила захранва целия текст на Библията на крал Джеймс в невронна мрежа и оставя на изкуствения интелект да изучава книгата в продължение на няколко часа. След това той конфигурира модела да генерира изход, който възпроизвежда стила на Библията, без да го копира напълно. Текстовете са публикувани в GitHub.

Обучението на изкуствения интелект донякъде прилича на заключване на бебета в стая, където те не разполагат с нищо друго освен с Библия, и пускането им десет години по-късно, когато вече говорят, четат и пишат въз основа единствено на тази Библия. „Те излизат, знаейки как да говорят, но може би не разбират всичко, което говорят”, казва Давила.

Той инструктира изкуственият интелект да пише по три различни теми: „Чумата”, „Цезар” и „Краят на света”. Давила избира чумата, поради нейното значение в контекста на пандемията Covid-19; края на света, тъй като това е интересна тема, която повечето хора биха свързали с религията; и Цезар, защото е една от любимите исторически фигури на Давила и име, споменато в Библията.

Стиховете, които изкуственият интелект генерира, със сигурност имат библейски тон и, както техния източник, често са отворени за множество тълкувания. Но много от тях са напълно неразбираеми.

Ето няколко думи „месията” за края на света:

„Краят на света.

И корабите, които бяха пред храмовете; и той каза: Не ги почиствайте.

И Господ ми каза: Внимавай, от самото начало Господ беше убежище”.

Самият създател на изкуствения интелект коментира думите така: „Мисля, че ако някой достатъчно харизматичен проповедник използва този генериран текст в своята проповед, никой няма да забележи разликата”.

Коментари по темата: „Изкуствен интелект пророкува края на света”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Абе тук някакъв сериозно е изплескал.

  2. Anonymous

    Руски изкуствен интелект: Изборите в САЩ ще бъдат спечелени от Тръмп

  3. Anonymous

    Ал Билек

    2020г. –
    ще бъдат разсекретени американски военни документи, от които ще стане ясно, че амер. правителство си сътрудничи с извънземна цивилизация от 1954

    ©©©©©©©©©©©©©©©

    В пълнометражния документален филм от 2018 г.
    Боб Лазар:
    зона 51 и Летящи чинии,

    Лазар твърди, че седалките в чинийката, които е видял, са приблизително с размер на деца ;

    докато минавал в коридор на S-4, той за кратко погледна през прозореца онова, което той интерпретира като малко сиво извънземно между 2ма мъже в лабораторни облекла

  4. petro(прикрепена към петрол)

    2020 г. – ще възникне нова банкова система; стойността на ел.пари ще бъде прикрепена към ел.енергията и природните ресурси

  5. Anonymous

    Ал Билек

    2020г. –
    ще бъдат разсекретени американски военни документи, от които ще стане ясно, че амер. правителство си сътрудничи с извънземна цивилизация от 1954

    …..

    Ще има 3та св. война.

    Америка & Европа

    ще воюват срещу

    Русия & Китай

  6. Anonymous

    Диенах е страдал от Encephalitis lethargica, странно неврологично заболяване, което развива реакция на имунната система към претоварени неврони.

    Първият път, когато Диенах изпадна в летаргичен сън, беше за 15 мин. 2ят път беше цяла година …

    През тази година, когато Диенах е в кома в болница в Женева, той твърди, че е влязъл в тялото на др. човек, Андреас Нортам, живял в 3906 г. сл. Хр.

    След като се възстанови от комата си, Диенах не говори с никого за своето забележително преживяване, защото смяташе, че ще бъде смятан за луд.

    Обаче, това, което направи, беше да запише цялата си памет, свързана с видяното от бъдещето. Към края на живота си той дори прекрати преподавателската си работа, за да има възможно най-много време да напише всичко, което може да си спомни.

  7. Anonymous

    Пророчествата на Паул Амадеус Динах

    2016-2018 г. светът ще се окаже на прага на война, но ще успее да я избегне;

    2018 г. – междудържавните граници в предишното си разбиране ще престанат да съществуват;

    2020 г. – ще възникне нова банкова система; стойността на ел.пари ще бъде прикрепена към ел.енергията и природните ресурси

    2025 г. – природните ресурси ще бъдат преразпределени, частната собственост ще бъде отменена. по-голямата част от хората живеят в благоденствие.

    2030 г. – човечеството ще се научи да управлява духовната енергия. Всеки е телепат ( изпраща и получава съобщения с мисълта);

    2050 г. ще бъде открит нов вид енергия – „пространствена енергия“, във връзка, с което ще се прекрати използването на природните изкопаеми.

    21-ви век – открита нова ДНК ;

    във връзка с пренаселването ще започне строителството на изкуствени подземни градове, ще бъде открито “вътрешно подземно Слънце и атмосфера“.
    Св. правителство( учени и интелектуалци)

  8. 101001

    баламосвайте идиотите за да ви бъдат верни предани слуги

Коментар