Умни очила ни отучават от безцелно висене в смартфона

Очилата Specs могат да ни помогнат да се борим с безсмисленото забавление
(снимка: Auctify)

Всеки път, когато вземем смартфон в ръка, за да проверим пощата си, рискуваме да останем с него още няколко часа, просто превъртайки емисиите с новини и различни приложения. Стартъпът Auctify излезе с решение, което ще ни помогне да се борим с безсмисленото забавление, особено ако имаме много неща за вършене.

Умните очила Specs имат вградена камера и модул, базиран на изкуствен интелект, който разпознава обектите, към които е насочен. След като очилата забележат обекта, те предават данните на специално приложение.

В рамките на самото приложение се предлагат няколко функции. Например, можете просто да погледнете статистическите данни и да разберете какво правите най-често през деня и колко време ви отнема да извършите една или друга дейност.

Ако искате да бъдете по-продуктивни, можете да настроите „сесии за фокусиране” в приложението. Тоест, да зададете времето, което искате да отделите за конкретно действие. Предвиден е и специален режим, който издава звукови сигнали и създава зрителни смущения всеки път, когато сте разсеяни.

Основателят и технически директор на на Auctify Хишам Ел-Халаби казва, че алгоритмите на компанията вече могат да идентифицират 20 различни дейности, включително четене, писане, преглеждане на лентата с новини в телефона, работа на лаптопа, гледане на телевизия, тренировки във фитнеса, йога, готвене, свирене на инструмент, игра, хранене и общуване с други хора. В бъдеще създателите планират да добавят още действия.

Очилата Specs могат да ни помогнат да се борим с безсмисленото забавление
(снимка: Auctify)

„Всеки определя продуктивността си по свой начин, така че потребителите могат да избират в приложението какви действия се считат за продуктивни. За по-разточителни дейности, като обучение, потребителят може да установи кои конкретни действия допринасят за обучението – например четене, писане и т.н.”, коментира Ел-Халаби.

Specs също има вградени кръвен оксиметър, акселерометър и жироскоп. Това позволява на очилата да функционират като фитнес тракер. За хора, които имат проблеми със зрението, очилата могат да бъдат модифицирани чрез смяна на лещите.

Създателите на устройството казват, че в бъдеще искат да оптимизират очилата, като добавят функции, които ще насърчат хората да предприемат непланирани действия. Например, дихателни упражнения или четене.

Коментари по темата: „Умни очила ни отучават от безцелно висене в смартфона”

добавете коментар...

  1. :o)

    kvo kaza bie braaat , nqshto ni ta razbrah

  2. Anonymous

    Фейсбук пещерняците, общуват със селфита, звуци, жестове и видео. Правописът е нещо непонятно чуждо и непротребно за новото мобил – соц – дебилизирано поколение.

  3. Anonymous

    правилно е отучават

  4. Бобо

    “отучват” е думичката.

  5. Anonymous

    Остава да се направи и устройство което да мисли вместо човека. Хората да станат като животни в клетки ако не дори и по-зле от животните пълни примитиви без мозъци.

Коментар