LG комерсиализира 8K OLED телевизорите

8К OLED телевизорите на LG доставят 8K съдържание при 60 кадъра в секунда
(снимка: LG)

LG Electronics стана първият производител, който комерсиализира 8K OLED телевизорите. Новите модели на корейската компания поддържат Nvidia GeForce RTX 30 Series GPU и използват фирмения процесор α (Alpha) 9 Gen 3 AI, за да осигурят 8K при 60fps кадрова честота.

8K OLED TV ще предложи на запалените играчи завладяващ геймплей на дисплей с над 33 млн. отделни самосветещи пиксели, за по-добро качество на изображението и по-малко време за реакция, съобщиха от компанията.

Освен на технологията за самосветещи пиксели LG набляга на поддръжката на последните HDMI спецификации като Variable Refresh Rate (VRR), ултра бързата скорост на реакция и автоматичния режим за ниска латентност (Auto Low Latency Mode – ALLM).

Тъй като OLED телевизорите на LG са съвместими с технологията Nvidia G-Sync, потребителите могат да се насладят на завладяващи игри без трептене или прекъсване, благодарение на графичните процесори от серията GeForce RTX 30 и GTX 16.

Новият процесор под името Алфа (Alpha) 9 Gen 3 AI и технологията NanoCell 8K в OLED телевизорите на LG издигат производителността и проследяването на лъчите в реално време на друго ниво и задават нов стандарт за оптимизирана картина за игра и производителност.

Технологията Nvidia G-Sync осигурява завладяващ геймплей без трептене или прекъсване
(снимка: LG)

8К OLED телевизорите на LG доставят 8K съдържание при 60 кадъра в секунда и изумителните 48 Gbps, като с графичния процесор Nvidia GeForce RTX 30 Series GPU правят 8K игрите да изглеждат фантастично.

Моделите поддържат също Dolby Atmos и имат внедрена технология AI Acousting Tuning, базирана на система, която разбира акустичната среда и настройва звука за по-голяма точност.

Телевизорите имат и функция за BT Surround, която позволява едновременно свързване на два Bluetooth високоговорителя на LG, като се смесват 2.0 канален звук с виртуален 4.0 съраунд звук за още по-дълбоко потапяне в игри.

Врадената LG ThinQ функционалност и гласов контрол „свободни ръце” позволяват използване на телевизора по най-удобния начин и без дистанционно управление.

Коментари по темата: „LG комерсиализира 8K OLED телевизорите”

добавете коментар...

  1. Минчев

    Цената им е такава, че спокойно могат да вграждат по един лаптпо в тях! И ще се получи още по-добър телевизор и компютър в едно устройство!

Коментар