Google ще строи уникален град в Маунтин Вю

Бъдещият кампус на Google в Маунтин Вю, в сърцето на Силициевата долина
(снимка: Google)

Интернет гигантът Google възнамерява да построи цял малък град, в който да разположи офиси, жилищни помещения и всички свързани елементи от инфраструктурата на пешеходно разстояние едни от други.

Градчето ще се разгърне на площ от 40 акра в Маунтин Вю, Калифорния, съобщи CNBC, позовавайки се на представители на холдинга Alphabet (компанията- майка на Google). Изпълнен с ИТ фирми и стартъпи, този компактен кампус в сърцето на Силициевата долина ще предложи най-удобната среда за професионалистите.

Проектът включва построяване на около 123,5 хиляди квадратни метра офис площи, повече от 2700 кв.м за ползване от организации, за търговия и услуги, както и 1850 апартамента, 1800 кв.м за различни събития и 12 акра открито публично пространство.

Кампусът ще се казва Middlefield Park, а градската администрация на Маунтин Вю е заинтересована от проекта, тъй като новият микрорайон ще даде осезаем тласък за развитието на местната икономика.

Като се има предвид, че планът напълно отговаря на нуждите на града и ще бъде финансиран със собствени средства на Google, все още не е ясно как точно компанията ще „възвърне” инвестициите си.

Предполага се, че кумулативният ефект на висока концентрация на професионалисти в малък район, където се създават оптимални условия за тяхната работа, ще повлияе положително на подразделенията на Alphabet, разположени в кампуса. Освен това някои от офисите ще бъдат отдадени под наем на трети страни.

Всъщност, проектът в Маунтин Вю, родния град на Google, не е първият по рода си за компанията. В момента интернет гигантът работи поне по още два мащабни строителни проекта.

На десет мили от Middlefield Park, в центъра на Сан Хосе, на площ от 80 акра ще бъде построен кампус с хотел, транспортен център и високи сгради. А в залива на Сан Франциско се очаква да „изникнат” цели 15 хиляди жилищни сгради.

Коментари по темата: „Google ще строи уникален град в Маунтин Вю”

добавете коментар...

  1. :o)

    Чудят се какво да правят с милиардите си, а така служителите ще са им на една ръка разстояние…

Коментар