MSI влиза в сегмента на бизнес лаптопите

„Новата линия бизнес лаптопи на MSI посрещат нуждите на „променящата се работна сила”, заяви на виртуална пресконференция маркетинг директорът Дерек Чен
(снимка: MSI)

Тайванският производител MSI навлиза в сегмента на бизнес лаптопите с нова линия леки и функционални мобилни компютри с висока производителност, стана ясно на виртуална конференция вчера.

Компанията обяви едни от първите лаптопи с новите процесори Intel Core от 11-то поколение, които увеличават продуктивността и предлагат функции в отговор на тенденцията  за преход към отдалечена работа, породена от COVID-19.

„2020 е пълна с предизвикателства, но те идват и с нови възможности”, заяви Дерек Чен, глобален директор „Маркетинг и продажби” в подразделението за преносими компютри на MSI. Той подчерта, че първата линия от високопроизводителни лаптопи за бизнес и продуктивност на компанията посреща нуждите на „променящата се работна сила”.

Три нови серии лаптопи изграждат линията „Бизнес и продуктивност” на MSI. Summit, Prestige и Modern се отличават с върхова производителност, осигурена от 11-то поколение процесори Intel Core, и са оптимизирани за бизнес и професионални потребители.

Визуалният профил на Summit се характеризира с минималистичен и модерен дизайн, за да допадне на вкусовете на бизнес професионалистите, стана ясно от виртуалната презентация на линията.

Бизнес линията на MSI се характеризира с минималистичен и модерен дизайн
(снимка: MSI)

Серията Summit включва два модела. Summit B комбинира над 10 часа живот на батерията за целодневна работа и ултра портативен форм-фактор. Summit E идва с допълнителен набор от дискретни графични карти и включва инфрачервена камера с поддръжка на лицево разпознаване за Windows Hello.

Summit лаптопите предлагат и дружелюбни възможности за работа от вкъщи, като сензорен екран с поддръжка на мултитъч и ексклузивна функция „AI noise cancellation”, която елиминира фоновия шум с цел провеждане на безпроблемни онлайн видео конференции.

MSI показа и вече известните серии лаптопи Prestige и Modern. Те са получили ъпдейт с новото лого на компанията и освежаване с шикозни цветове. Новият модел Prestige 14 Evo е един от първите лаптопи, който ще получи сертификат за платформата Intel Evo, захранвана от 11-то поколение процесори. Лаптопът има функция за моментално събуждане и батерия с дълъг живот.

MSI повдигна завесата и пред очаквания Summit E13 Flip, който включва въртящ се на 360 градуса дисплей. Моделът комбинира ползите от лаптоп с удобството на таблет, за да отговори на многото различни начини, по които хората работят.

Очакваният Summit E13 Flip има въртящ се на 360 градуса дисплей
(снимка: MSI)

Цялата гама бизнес лаптопи на MSI е проектирана около нуждите на деловите потребители. Така например, портативността и производителността са обезпечени от последното 11-то поколение процесори Intel и графика Intel iRIS Xe. И двете са интегрирани в тънко алуминиево шаси с издръжливост от военен клас. Технология TPM 2.0 обезпечава сигурност от корпоративно ниво, за да гарантира конфиденциалност на данните.

Новото лого на компанията еволюира в по-остри и прави линии, които съответстват на минималистичния стил на линията. То е прецизно изчислено и проектирано според принципите на „числата на Фибоначи” и „златното съотношение”, като остава свързано с визията на MSI да произвежда премиум лаптопи.

В края на конференцията MSI показа във визуална демонстрация как се свързва със собствените си служители от 120 стани по целия свят, работещи от вкъщи. Лаптопите „Бизнес и продуктивност” на MSI се очакват в продажба през октомври 2020 г. в популярните ритейл магазини и онлайн.

Коментар