Най-големият мобилен форум стартира и у нас

Мобилните професионалисти в България ще станат част от най-големия в света неформален форум Mobile Monday (МоМо).
Форумът ще стартира у нас на 8 юни в столичния клуб "Библиотека", съобщиха организаторите от mobilemonday.bg.
МоМо е създаден през 2000 година във Финландия, като в момента вече над 70 града от цял свят взимат участие в инициативата, която се провежда на всеки два месеца в понеделник.
За откриването на МоМо в България ще пристигнат Юре Сустерсич, мениджър бизнес развитие от Nokia, и Рафаел Гумо, директор на програма за стартиращи компании в Orange/France Telecom, които ще говорят за тенденциите в мобилния бизнес.
Гост-лектор на събитието ще бъде и Красен Хинков, зам. директор на маркетинг отдел в М-Тел, който ще говори за мобилните услуги в България.
Целта на МоМо София е да създаде отворена неформална среда, в която професионалистите в областта на мобилните комуникации да обменят опит и идеи. Форумът дава възможност на всички членове на българското мобилно общество да обмислят съвместни бизнес начинания, както и да чуят презентации на гост-лектори, експерти в областта от цял свят.
Входът за откриването на 8 юни е свободен. Събитието е отворено за всички – мобилни оператори, разработчици, стартъпи или установени компании в областта на телекомуникациите, студенти и ентусиасти в мобилните технологии.
Най-добрата идея за нова мобилна услуга ще бъде наградена с мобилен телефон Nokia 5800 Xpress Music.

Коментар